Uusin messujen altaista on Kalastusveneallas, jonka laitamilla on kahdeksan hyvin varusteltua kalastusvenettä. Kalastusoppaat pitävät niissä esityksiään ja jakavat käytännön kalastusvinkkejä messuvieraille.

Venemessut päättyvät sunnuntaina 18. helmikuuta, joten vielä ehtii paikan päälle. Jo avajaisviikonloppuna messuilla kävi 25 000 vierasta. Se kertoo laajasta kiinnostuksesta veneisiin ja veneilyn eri muotoihin.

Altaiden määrää ja valtavaa vesimassaa selittää muun muassa Uusi Aalto -alue, jonka pääaltaalla riittää nähtävää. Luvassa on niin esityksiä kuin kisoja, lajeina vesiurheilun koko kirjo suppailusta wakeboardingin ja jetskin taitureihin. Uutena lajina Uusi Aalto -altaalla esittäytyy vapaasukellus.

Perinteisellä sukellusaltaalla saa laitesukelluskoulutusta, Rapala Kalatakuu Jättiakvaariossa ui oikeita kaloja. Lisäksi messujen vesimäärää selittää kaksi pienempää allasta, joissa voi uittaa kauko-ohjattavia veneitä. Lapset voivat kokeilla jollalla purjehtimista Purjehdussataman altaalla, jossa on tuulikone hoitaa liikkeen turvallisessa valvonnassa.

Perjantaina 16. helmikuuta järjestetään Dragon board SUP-haastekisa ja lauantaina hauenkalastuksen teemapäivä. Hieman rankemman luokan vesikisailusta eli Vendée Globe -kisaan valmistautumisestaan kertoo lauantaina yksinpurjehtija Ari Huusela.

Vene 18 Båt -messut ovat avoinna vielä perjantaina klo 11–19 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 10–18.

www.venemessut.fi