Mallivuoden 2020 uutuuskattaus tuodaan messuvieraille näytille koko laajuudessaan. Tänä vuonna uutuuksia riittää tasaisen laajasti oikeastaan lähes kaikkiin veneluokkiin. Monissa luokissa uutuuksia on vertailtavaksi asti.

Veneen ostoa harkitsevalle tai veneistä kiinnostuneelle venemessut onkin varma tärppi, sillä missään muualla ei samalla käynnillä pääse tutustumaan ja vertailemaan vastaavaa määrää veneitä. Kaikkiaan messuille on tulossa noin 500 venettä, joista uutuuksia on tällä tietoa noin viitisenkymmentä.

Tässä ennakkokatsauksessa esittelemme uutuuksista tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat. 

Moottoriveneuutuudet on jaettu tuttuun tapaan avoveneisiin, retki- ja yhteysveneisiin sekä matkaveneisiin. Samoissa kategorioissa valitaan myös Messujen vene -palkintojen saajat. Ne valitsee venemessujen kokoon kutsuma raati, joka koostuu kotimaisten veneilylehtien (Venemestari, Kippari ja Vene), Traficomin ja Eurofins Suomen (ent. VTT) edustajista.

Messujen vene -finalistit julkistetaan venemessujen avajaispäivänä eli 7. helmikuuta. Voittajat julkistetaan kaikille messuvieraille avoimessa palkintotilaisuudessa keskiviikkona 12. helmikuuta.

Avoveneet

Retki- ja yhteysveneet

Matkaveneet

Purjeveneet