Prosentuaalisesti eniten kasvoi purjeveneiden rekisteröintimäärä. Viime vuonna neljän ensimmäisen kuukauden aikana rekisteröitiin kaksi uutta purjevenettä, tänä vuonna jo 11. Tilasto tunnistaa kaksi Hansea, Lagoonia ja X-Yachtsia sekä yhden Arconan, Hallberg-Rassyn ja Petticrowns Dragon -kilpaveneen. Niiden lisäksi rekisteriin on merkitty yksi "muu" ja yksi omavalmistepursi.

Myös vesijettien suosion kasvu näyttäisi neljän ensimmäisen kuukauden rekisteröintimäärien perusteella jatkuvan, sillä niiden rekisteröintimäärä lähes tuplautui viime vuoteen verrattuna. Jettien kiihkeimmät myynti- ja rekisteröintikuukaudet ovat kuitenkin vielä edessä. 

Kuluvan vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana rekisteröitiin 128 uutta jettiä, kun koko viime vuoden yhteisrekisteröintimäärä nousi yli tuhanteen. Viime vuosien tapaan Sea-Doo on ylivoimaisesti myydyin vesijettimerkki alkuvuoden 106 ensirekisteröinnillään, Kawasakin ja Yamahan jakaessa rippeet. 

Vesikulkuneuvomarkkinoiden suurin volyymi syntyy tuttuun tapaan moottoriveneistä, joiden ensimmäisen vuosineljänneksen rekisteröintimäärä kasvoi 207 veneellä ja 43 prosentilla 694 veneeseen. 

Alkuvuoden tilastoykkönen oli tuttuun tapaan Buster. Yamaha-verkoston venemerkkien menestyksen täydentää toisena oleva Yamarin sekä kymmenen myydyimmän venemerkin listalta löytyvät Suvi ja TG. Pääkilpailija Honda-verkoston venemerkit Faster, Silver, Terhi ja AMT löytyvät alkuvuoden tilastosta sijoilta 3, 4, 5 ja 8. Alkuvuoden perusteella kovinta nousua vaikuttaisi tekevän viime vuonna markkinoille lanseerattu Bella-Veneet Oy:n alumiinivenemerkki Falcon, jonka moottoripartnerina on Mercury.

Kokonaisuutena vilkkaimmat veneiden rekisteröintikuukaudet ovat vasta edessä, sillä uusien veneiden rekisteröinnit ja luovutukset ovat olleet yleensä vilkkaimmillaan touko- ja kesäkuussa. Vasta niiden rekisteröintitilastojen julkaisujen jälkeen voidaan arvioida varmemmin venekaupan kehityksen tilannetta. Viime vuonna vesikulkuneuvojen kokonaisrekisteröintimääräksi muodostui 3 844, missä oli 7,5 prosentin kasvu edelliseen vuoteen.