Koko legi on ollut varsin heikkotuulinen. Doldrumeilta lähtien johdossa ovat piipahtaneet Team Brunel, Sun Hung Kai / Scallywag, Turn The Tide On Plastics ja Team AkzoNobel.

Nopeimmaksi osoittautui jälleen läntisin reitti, kuten legillä Melbournesta Hong Kongiin, mutta myös Turn The Tide on tullut hyvin keskeltä. Itäisimmät veneet ovat purjehtineet hieman lyhyemmän matkan, mutta heikommissa tuulissa.

Veneet ovat jo kiertäneet Uuden Seelannin pohjoiskärjen, ja matkaa maaliin on nyt 100 merimailia. Uuden Seelannin koillispuolella ollut tyven alue on kerännyt veneet yhteen.

AkzoNobel ja Scallywag purjehtivat peräkanaa merimailin etäisyydellä toisistaan. Turn The Tide tulee niiden vanavedessä 4 mpk:n päässä. Mapfre ja Dongfeng tulevat parina hieman idempää reittiä noin 7 mpk:n päässä kärkiveneestä. Brunel on jäänyt kärjestä noin 40 mpk.

Ennen Aucklandia tuulen odotetaan hieman yltyvän kaakosta alkaen, mikä saattaa vielä muuttaa sijoituksia. Veneet tulevat maaliin yöllä paikallista aikaa.

Veneiden nopeudet ovat nyt reilut 10 solmua. Kärkiveneiden ETA on haarukassa klo 13-16 Suomen aikaa.

27.2. iltapäivällä kannattaa virittää selain Volvo Ocean Racen kanavalle ja seurata live-lähetystä veneiden saapumisesta.

www.volvooceanrace.com