Volvo Pentan Las Vegasissa CES -elektroniikkamessuilla julkaisema Boating for everyone -visio on tavallaan jatkoa Volvo Pentan viime vuosina toteuttamalle Easy boating -konseptille. Sen puitteissa ruotsalaisyhtiö on tuonut markkinoille etenkin veneen hallintaa helpottavaa hallintalaite- ja ajoavustinteknologiaa.

Boating for everyone on haavekuva tai rohkea avaus siitä, millainen huomisen veneilyarki Volvo Pentan mielestä voi olla. Siihen kuuluu luontevasti erilaisiin seikkailuihin sopivaksi räätälöidyt veneiden yhteiskäyttöpalvelut.

Toinen iso teema on luonnollisesti ympäristöystävällisyys, mikä tarkoittaa Volvo Pentan mukaan sähköistymistä. Veneiden lataus ja kiinnittyminen tapahtuu visiossa kaapelittomasti ja köydettömästi, ja vesillä liikkumisessa avustaa älykäs ajoavustinteknologia ja opettava autonominen ajaminen.

Määränpäänä voi olla keinotekoinen veneilykeidas keskellä merta, joka tarjoaa aurinko-, tuuli, ja aaltoenergiaa hyödyntävää latausta, veneilypalveluja ja tavoittaa myös vedenalaiset mahdollisuudet, esimerkiksi ympäristöystävällisen simpukkafarmin muodossa.

Tunnelmaan pääsee oheisen videon avulla. Tulevaisuudenkuvaa Volvo Penta aikoo tarkentaa digitaalisesti käytävällä keskustelulla asiasta kiinnostuneiden kanssa.

www.volvopenta.com