Veneilysaimaa on jo vuosituhannen vaihteessa avattu sähköisten satamaoppaiden edelläkävijä, joka on alusta asti avannut ainutlaatuisella tavalla Saimaan veneilymahdollisuuksia, luontokohteita ja palveluita veneilijöille ja vesistömatkailijoille. Sivusto on perustettu ilman taloudellisia intressejä ja täysin Kaipaisen omin voimin.

Veneilysaimaan tapa ohjata kävijät luontokohteisiin ja palvelujen äärelle luontoa kunnioittaen, avoimesti kaikki kohderyhmät ja esteettömyys huomioiden sekä digitalisaatiota hyödyntäen on esimerkillistä ja sivuston sisältämän informaation määrä ja laatu korkealuokkaista.

Antti Kaipainen

– Koronarajoitusten vuoksi oli keksittävä tekemistä kotona talvella 2020 ja oli jälleen aika avata omat arkistot samaan tapaan kuin kesällä 1999. Arkistojen perusteella syntyi nopea päätös uudistaa Veneilysaimaan sisältö täysin, tunnustuksen vastaanottanut Kaipainen sanoo.

– Uudistuksessa päätettiin panostaa digitalisaatioon sekä mobiilikäyttöön nykyaikaisilla teknologioilla. Tällä päätöksellä viime vuoden talvi ja kevät tuntuivat jopa liian lyhyeltä saada sivusto valmiiksi kesään mennessä. Tavoitteena oli saada mukaan vähintään 100 satamaa ja niistä 90 prosenttia ilmakuvina. tavoitteet tulivat täytettyä ja ylitettyä reilusti, Kaipainen iloitsee.

Veneilytoimittajat ry:n mukaan Saimaa on maailmalaajuisesti ainutlaatuinen vesistö, jonka veneily- ja matkailupotentiaali on huomattava. Päivitetty Veneilysaimaa on keskeisessä roolissa Saimaan salojen avaamisessa.

 

www.veneilysaimaa.com

 

www.veneilytoimittajat.fi