Suorana Youtubessa näytettävä kolmipäiväinen lähetys starttaa perjantaina otsikolla Suomalaiset maailman merillä. Studiossa nähdään muun muassa yksinpurjehdussankari Tapio Lehtinen sekä kilpapurjehduksen olympiavoittaja Thomas Johanson ja 13-kertainen arvokisamitalisti Sari Multala. Moottoriveneilyn kilpailulajien huikeasta suomalaismenestyksestä kertovat F1-maailmanmestari Sami Seliö ja Offshore 3C -luokan kuusinkertainen maailmanmestari Marcus Johnsson.

Launtain Vastuullisesti vesillä -teemassa sukelletaan veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisen veneilyn pariin. Luvassa on hyödyllistä tietoa ja vinkkejä kaikille vesillä liikkujille. Keskustelijoina ovat maan johtavat asiantuntijat OTKESin Veli-Pekka Nurmen johdolla.

Virtuaaliviikonloppu huipentuu sunnuntain Kesän paras harrastus -teemaan, jossa esitellään Suomen Purjehdus ja Veneilyn Aloita veneily -konsepti. Ohjelmassa ehditään jo pidemmällekin, kun Meretniemien perhe kertoo seikkailuistaan maailman merillä, mutta veneilyn alkuun pääsee helpommalla ja vähemmälläkin. Ohjelman päättää tv-kokki Kari ”Kape” Aihisen vinkit venekeittiöön ja olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä–Sirénin kurkkaus lähestyvään olympiakesään.

Tapahtuman ohjelmisto kokonaisuudessaan: spv.fi/virtuaaliviikonloppu

www.spv.fi