Pulpettiveneet ovat jääneet Suomessa myynnillisesti bowriderien varjoon, mutta muissa Pohjoismaissa tilanne ei ole yhtä selkeä. Etenkin Norjassa keskipulpettiveneille on hyvä kysyntä.

AMT:n uusi 190 R korvaa mallistossa aiemman 185 R:n ja rakentuu samalle rungolle kuin pari vuotta sitten esitelty 190 BR. Rungon erikoisuus on kaksoispalle, jonka tarkoituksena on parantaa sekä vakautta että taloudellisuutta.

Kaksoispalteen tarkoitus on, että paikallaan ollessa ja uppoumanopeuksissa vene kelluu ylemmän ja leveämmän palteen varassa, jolloin vakaus on mahdollisimman hyvä. Liu'ussa vene kulkee alemman ja kapeamman palteen varassa kevyesti, taloudellisesti ja tarkasti. 190 BR:n testin voi lukea tästä, ja ainakin sen perusteella myös 190 R:lta voi odottaa mukavan sporttista ajettavuutta.

Tilaratkaisussa on panostettu veneeseen ja veneestä kulkemisen sekä veneessä liikkumisen helppouteen. Esimerkiksi moottorikaivo on kulkemista ajatellen osin katettu astinlaudalla ja ohjauspulpetin ympärikuljettavuus on esteetöntä molemmilta puolilta.

Vakovarustus on AMT:n tapaa kohtuullisen kattava, esimerkiksi 9-tuumainen Raymarinen plotteri, hydrauliohjaus, istuinpehmusteet ja kiinnittymisvarusteet kuuluvat vakiopakettiin. Moottorivaihtoehdot muodostuvat BR-mallin tavoin 80-, 100- tai 115-hevosvoimaisista Hondista, joilla huippunopeuden odotetaan asettuvan konevalinnasta riippuen 35–40 solmuun. Pakettihinnat asettuvat kiinnostavasti aivan 30 000 euron tuntumaan, mikä tekee R:stä useamman tonnin BR-versiota edullisemman.

AMT uskoo monikäyttöisten keskipulpettiveneiden suosion kasvuun Suomessakin.