Aquadorin mallistouudistus käynnistyi jo kertaalleen, kun merkille esiteltiin uusi lippulaiva, 35 AQ mallivuodelle 2017. Sen piti olla edistyksellinen suunnannäyttäjä, mutta se jäikin pikemmin muista Aquadoreista selvästi erilaiseksi yksinäiseksi sudeksi, josta ei ainakaan vielä näihin päiviin mennessä ole hittiä muodostunut.
Noista ajoista paljon on muuttunut. Aquadoreja valmistavasta Bella-Veneet Oy:stä on tullut osa ruotsalaista Nimbus Groupia. Koronavuosien venebuumin yli Aquador on puskenut jo hieman vanhentuneilla runkomalleilla, alkuperäisistä 23:sta ja 26:sta edelleen kehitetyillä 25:llä ja 28:lla. Uutta verta mallistoon on jo ehditty odotella, nyt odotus vihdoin palkitaan.
Uudesta 300-sarjasta julkistettiin ensimmäisenä 300 HT. Valinta on looginen, sillä juuri HT-mallit ovat olleet Aquadorin suosion perusta. Parin viikon päästä Uivassa venenäyttelyssä HT:n rinnalla saattaa jo olla DC-versio. Joka tapauksessa Aquador 300 on yksi tämän vuoden Uivan tärkeimpiä uutuuksia.
Kuvien perusteella 300 HT:n muotoilu on onnistunutta. Se on selvästi tunnistettavissa Aquadoriksi, mutta uuden sukupolven sellaiseksi. Muodot ovat paljon vanhoja malleja särmikkäämmät ja mittasuhteet muuttuneet.
Matalalta otetut julkistuskuvat korostavat rungon korkeutta, vastaavasti kansirakenne on linjakkaan matala. Keula on pysty mutta terävä, 35 AQ:n tylppä keula sekä pysty ja matala tuulilasi on onneksi painettu unholaan. Ison runkoikkunan salamamuotoa ei voi sanoa enää uniikiksi tai yksilölliseksi, mutta lähellä vesirajaa oleva pienempi runkoikkuna on jo persoonallisempi sovitus, josta oli nähtävissä enne jo 35 AQ:ssa. Myös perän kolme nelikulmaista ilmanottoaukkoa erottuvat kokonaisuudesta.
Perässä on kookas uimataso, joka muuntuu peräpeilistä aukeavan penkin ja pöydän avulla rantaterassiksi. Avotilassa on mukavalta näyttävä U-sohva, pentteri ja kolmen istuttava komentosilta. Toimiva tilaratkaisu on tuttu jo aiemmista HT-Aquadoreista.
Pentterissä on vakiona 85 litran jääkaappi, ja lisävarusteena saa vielä 30 litraa lisää. Kokkailuun on tarjolla dieselliesi, jota voi täydentää uunilla. Lieden tilalle voi valita myös grillin.
300 HT:n katto ulottuu avotilan perään saakka. Katossa on neljä kattoluukkua, joista etummaiset aukeavat taakse ja takimmaiset eteen. Avotilan sulkeva kuomu on voitu toteuttaa "marexmaisesti" takapilareihin integroiduista säilytystiloista esiin vedettävinä verhoseinäminä. Tyylikkäältä näyttävä puupöytä on asennettu sähköisesti säädettävän jalan varaan. Tekstiiliverhoilun väri on harmaaseen taittuva Mocca ja puupinnat on viimeistelty pähkinäpuuviilulla.
Kannen alla on erillisen toiletin lisäksi keula- ja keskikajuutat. Keulakajuutassa on maksimimitoiltaan molempiin suuntiin yli kaksimetrinen parivuode, vajaan puolentoista metrin laitapenkki sekä lisävarusteena tv- ja kahvikonemoduulit. Vuodeosasto suljetaan verholla. Keskikajuutan parivuode on kaksi metriä pitkä mutta kapeahko (125 cm).
Kojelaudassa on tilaa jopa kolmelle 12 tuuman monitoiminäytölle. Konehuoneeseen voi valita 270-, 320- tai 370-hevosvoimaisen dieselsisäperämoottorin. Huippunopeudet asettuvat tehon mukaan 31–36 solmun haarukkaan, ja kulutus jää taloudellisimmilla liukunopeuksilla noin 1,7–1,8 litraan meripeninkulmalla. Isommille Aquadoreile uutena vaihtoehtona 300 HT:n tulee saamaan myös perämoottoriversiona. Silloin koneita on kaksi, yhteisteholtaan 450–500 hevosvoimaa.
300 HT on 9,35 metriä pitkä ja 3,3 metriä leveä. Edullisimmalla, 270-hevosvoimaisella Mercury Dieselillä sisäperämoottorilla ja varsin kattavin vakiovarustein veneen hinnaksi ilmoitetaan 270 000 euroa ja painoksi 4 500 kiloa. B-kategoriassa kantavuus on 6 ja C-kategoriassa 9 henkilöä.