Askeladden on uudistanut C-sarjan daycruisereitaan ylhäältä alaspäin. Uuden sukupolven mallit ovat suurimmasta (ja vanhimmasta) lukien C83, C80 ja C78. Mallivuoden 2023 uutuus on C70, joka korvaa suositun C65:n. 

C70:ssä on muista C-malleista tutunoloinen avotilan tilaratkaisu, jossa on paljon hyvää. Esimerkiksi uimatasot ja moottorikaivoa osin peittävä turkkilevy muodostavat perään laajan, yhtenäisen ja siten helposti kuljettavissa olevan peräkannen, ja avotilaa hallitsevassa sohvaryhmässä on taittuvat selkänojat, jotka parantavat tilan muunneltavuutta ja monikäyttöisyyttä. Isommista malleista tuttua pentterilipastoa ei C70:n ole sentään saatu mahdutettua, mutta pesuallas ja paikka keittimelle on sovitettu apukuskin pulpettiin. Vetolaatikkomallinen jääkaappi löytyy apukuksin penkin alta.

Keulakajuutassa on lähes poikittainen parivuode ja tilaa vesi-wc:lle. Vuodetta voi laajentaa täytepaloilla koko kajuutan pinta-alan kokoiseksi. Toinen optio on wc-tilan seinät ja ovi, mikä seitsemän metristen daycruiserien luokassa on uniikki vaihtoehto. 

Seitsemän metriä pitkään ja 2,5 metriä levään C70:een sopii 200–300-hevosvoimainen perämoottori. Jo 200-hevosvoimaisella Askeladden lupailee 38 solmun huippunopeutta, kulutuksen jäädessä 25–30 solmun matkanopeudella 1,1–1,3 litraa meripeninkulmalla. Polttoainesäiliön tilavuus on 230 litraa, joten tankilla ei tarvitse käydä ihan alvariinsa.

C70 Cruiserin laatuvaikutelman voi odottaa olevan Askeladdenien tapaan korkealuokkainen. Myös vakiovarustus on hyvällä tasolla, sillä pakettihintoihin sisältyvän Topline-varustepaketin myötä veneestä löytyy muun muassa makeavesijärjestelmä kahdella pesualtaalla, hanalla ja uimatason suihkulla, vesi-wc ja septitankki, jääkaappi, keitin, ajokuomu ja satamapeite, maasähköjärjestelmä, automaattiset Zipwake-trimmit sekä 10-tuumainen C-Command Gen2 -monitoiminäyttö.

200-hevosvoimaisella Yamahalla varustettuna pakettihinnat alkavat 89 500 eurosta. Sporttivaihtoehtona on 300-hevosvoimainen Mercuryn F300 ProXS pakettihintaan 96 900 euroa.

www.askeladden.no

www.e3-marin.fi