Askeladdenin mielestä sen mallistossa on ollut yhden daycruiserin mentävä aukko. Se sijaitsee C76:n ja C83:n välissä, johon tulee täytteeksi C80.

Mallia C80:een on otettu etenkin isommasta C83:sta, sillä sekä niiden avotilan että kajuutan tilaratkaisut ovat varsin yhteneväiset. Se tarkoittaa että myös C80:n kannen alla on kaksi parivuodetta ja erillinen toiletti.

Tiloissa avotila on kuitenkin pääroolissa. Kalustusta on paljon, ja isomman C83:n tavoin myös C80:n kookkaan sohvan molemmat poikittaisselkänojat ovat taittuvia, joten sekä perässä että ohjaamon vieressä voidaan istua tilanteen ja toiveen mukana joko perää tai keulaa kohti. Myös pentterikaappi on tutulla paikalla styyrpuurin laidalla.

Uimatasot ja moottoritason kattava astinlauta muodostavat yhtenäisen peräkannen, jossa on sujuva liikkua. Konetehosuositus on 300–350 hevosvoimaa, josta jo pienemmällä huippunopeuden odotetaan nousevan 43 solmuun. Maksimikoneteho on 450 hevosvoimaa. Suomessa Askeladdenit myydään pääasiassa Mercuryn koneilla varustettuina.

www.askeladden.no 

www.e3-marin.fi