Azimutin mallistossa noin 23,5 metriä pitkä 78 asemoituu metriä lyhyemmän Azimut 72:n ja Azimut Grande -superjahtisarjan pienimmän, Grande 25 Metri -mallin väliin. Leveyttä 78:lla on 5,75 metriä ja painoa reilut 60 tonnia.
Muiden uusimpien Azimut-mallien tavoin myös 78:n rakenteissa käytetään lujitemuovin rinnalla yhä runsaammin hiilikuitua. Sillä säästetään painoa ilman että rakenteiden lujuudesta tai jäykkyydestä tarvitsee tinkiä.
78 on Azimutin ensimmäinen Flybridge-sarjan vene, joka varustetaan kolmella moottorilla. Aiemmin Azimut on toteuttanut kolmimoottoriasennuksia urheilullisemmissa S Collection -malleissa. Moottoreiksi voi valita Volvo Pentan 900-hevosvoimaiset D13-IPS1200:t tai 1 000-hevosvoimaiset D13-IPS1350:t. Tehokkaammilla Azimut lupailee saavutettavan 30 solmun huippunopeuden ja 27 solmun marssivauhdin.
Varsinaisia tilaratkaisuja on ainakin alkuun luvassa vain yksi, tosin kansisalongin etuosaan voi valita joko ruokapöydän tai kulmasohvan. Pentteri on eriytetty seurustelutiloista erilleen sisäohjaamon yhteyteen.
Majoituskansi on jaettu viiteen tilakokonaisuuteen, joissa kaikissa on omat toilettifasiliteetit. Miehistöskanssi on keulassa, parivuoteelliset vipvieraskajuutat styyrpuurissa, erillisvuoteilla varustettu peruskammari paapuurissa ja omistajansviitti keskiveneessä. Makuukajuuttoihin kuljetaan kansisalongista alkavasta rappukäytävästä, miehistötiloihin pentterin portaikosta.
Ulko-oleskelutilakokonaisuuksia on kolme, peräkannella, keulakannella ja yläohjaamossa. Aurinkotasot löytyy kahdelta jälkimmäiseltä, yläkannelta lisäksi ulkopentteri ja baaritiski. Yläkannen takaosa voidaan kalustaa tai varustaa omistajan toiveiden mukaan.
Tiladesignista on vastannut Achille Salvagni Architetti ja ulkomuodosta Alberto Mancini. Tunnettuja nimiä molemmat. Lopputulosta pääsee ihailemaan livenä ensimmäistä kertaa syyskuussa Cannesin venemessuilla.