Ikonisella Baltic Yachtsilla ei tunntusti pelätä haasteita ja innovaatioita syntyy tasaista tahtia. Kaikille tärkeä ekologisuus ja hiilijalanjäljen pienentämisestä on tullut valtavirtaa myös luksusjahtien markkinoilla, niin Balticillakin. Nyt Baltic lisää valikoimaansa custom- ja semicustom-mallien rinnalle 68-jalkaisen Cafe Racerin.

Cafe Racer on moottoripyöräpiireistä tuttu konsepti. Väline, joka on pelkistetty jossei vallan riisuttu, jolla voi hurjastella paikasta – tai kahvilasta – toiseen.

Tässä suhteessa Balticin ulkonäkö on nimensä mukainen. Ylhäältä katsoen vene on luodin muotoinen, siinä on 4 metriä syvä T-bulbiköli ja riittävästi purjealaa kuljettamaan vain 20,6 tonnista jahtia niin, että omistajan tukka hulmuaa.

Veneen ekolupaus toteutuu monella rintamalla. Balticin uutukainen käyttää rungossaan paitsi eksoottisia materiaaleja myös ekologisia pellavakuituja. Materiaali on paitsi vahvaa, myös eristää hyvin ääniä ja lämpöä.

Veneen apukoneena on 30 kilowatin sähkömoottori, joka toimii myös generaattorina, kun ei ole käytössä. Jos nyt kuitenkin matkaa on enemmän kuin akkukapasiteetti antaa myöden on veneessä mikroturbiinikäyttöinen range extender eli "toimintasäteen jatkaja". Tämä pieni ihmelaite on valmistajan mukaan erittäin tehokas ja tulee jossain vaiheessa myös toimimaan vedyllä.
Veneen vakiovarusteena oleva ilmastointi on toteutettu erilaisilla kierrätystoiminnoilla ja muilla ratkaisuilla, joiden pitäisi säästää energiaa jopa 30 prosenttia perinteistä tekniikkaa käyttäviin ilmastointikojeisiin verrattuna.

Kuten ilmastoinnista voi päätellä, vene ei ole mikään munkinkammio sisustukseltaan. Sisätilat ovat modernit ja mukavat vaikka päivän kisojen reposteluun kavereiden kanssa. Javier Jaudenesin piirtämä vene on reilut 20 metriä pitkä ja 5,5 metriä leveä, ja menee tuotantoon näillä näppäimillä. Ensimmäiset veneet toimitetaan omistajilleen kesällä 2021.

www.balticyachts.fi