Ensimmäisistä tietokonekuvista päätellen vene ei ehkä ole erityisen kaunis, mutta varsin tarkoituksenmukainen. Sen on piirtänyt menestyneistä ORC-avomerikilpapursistaan tuttu Maurizio Cossutti, joten perusasiat ovat varmasti veneen purjehdusominaisuuksien suhteen kunnossa.

C38:n takaosa on nykyaikaisen leveä ja palteet jyrkät ja terävät, mutta uutuus piilee keulan muotoilussa. Cossuttin mukaan leveäperäisillä veneillä on kallistuessaan taipumus upottaa keulaansa, mitä uudessa Bavariassa torjutaan keulan huomattavasti täyteläisemmällä muotoilulla. Valmistaja ja suunnittelija kutsuvat tätä hieman hämäävästi V-muodoksi, joka on perinteisesti tarkoittanut poikkileikkauspinnan muotoa, kun nyt sillä tarkoitetaan vaakaleikkauspintaa.

Bavarian uutukaisen keula on kuin pullea V-kirjain ilman teräviä muotoja. Tuloksena on tilava, hieman laatikkomainen muoto, jonka pitäisi olla tasapainoisempi ja rauhallisemmin ohjattava. Keulan muotoilu lisää tilavuutta, ja sisätilat keulassa ovat entistäkin väljemmät.

Tila on käytetty valmistajan mukaan hyväksi täysimääräisesti: keulan omistajankajuutassa kaksoispunkan mitat ovat 1,73 x 2 metriä ja takakajuutoidenkin 1,5 x 2 -metrisissä punkissa mahtuu kääntymään. Myös suihku- ja wc-tilat ovat saaneet lisää kokoa, mitä valmistaja uumoilee aiotun asiakaskunnan arvostavan. Venettä saa kahden tai kolmen kajuutan versiona.

Veneessä on ihan mukavasti purjeita. Iso on 46 neliömetriä ja 109 % genoa 35 neliötä. Itseskuuttaava fokka on myös saatavilla. Kevyessä tuulessa venettä voi avittaa vauhtiin 70 neliömetrin code zerolla ja avotuulia varten on 130 neliön genaakkeri.

C38:aan voi valita kölin kahdesta vaihtoehdosta: normaalisyväys on 2,05 metriä ja matalammalla kölillä vain 1,65 metriä. Matalampi köli lisää veneen hieman yli yhdeksän tonnin uppoumaa 250 kilolla. Leveyttä C38:lla on pari senttiä vaille neljä metriä. Pituusmittoja on monia: vesilinja 10,28 m, runko 10,99 ja kokonaispituus ankannokalla 11,90 m tai ilman 11,38 m.

Messuesittelynsä aikaan vene on jo läpikäynyt koepurjehduksensa ja tuotannonkin pitäisi olla täydessä käynnissä. Purjehdusvalmiin veneen tehdashinnaksi Suomen verolla ilmoitetaan 160 000 euroa.

www.bavariayachts.com

www.venemaailma.fi