Bavarian on tavannut esitellä sportcruisereistaan aina pari-kolme malliversiota, eikä uusi SR36 ole poikkeus. Yleensä perusmallina on ollut matalalla tuuli- ja sivulasilla varustettu avoversio Open, ja seuraavana vaihtoehtona osan avotilasta kattavaan kattoon asti yltävillä ikkunoilla varustettu Hard Top.

SR36:n aloitusmalli Open Top on niiden välimuoto. Siinä on matalat ikkunat mutta täysin sama, tukiputkien varassa ”leijuva” katto kuin HT-versiossa. Katon ja ikkunoiden väliin jää siis reilu rako, josta ilma pääsee virtaamaan vapaasti. Katto on kevytrakenteisia T-top-katoksia huomattavasti massiivisempi, ja mahdollista varustaa kolmella erilaisella kattoluukkuvaihtoehdolla: sähkötoimisella kangasluukulla tai käsi- tai sähkökäyttöisellä lujitemuoviluukulla.

Myös tiloiltaan, varustevaihtoehdoiltaan ja tekniikaltaan SR36 Open Top on täysin identtinen SR36 Hard Topin kanssa, joten malliversioiden ainoaksi eroksi jää tuuli- ja sivulasien korkeus. Hintaeroa lasivaihtoehdoille tulee noin 6 600 euroa, matalampien eli Open Topin hyväksi.

www.bavariayachts.com

www.venemaailma.fi