Uutuus rakentuu samalle, hieman yli 5,5 metriä pitkälle ja 2,1 metriä leveälle rungolle kuin mallistossa jatkava 550 BR -bowrider, mutta tilaratkaisut poikkeavat toisistaan. Siinä missä BR-versiossa korostuu etenkin päiväretkeilyvalmiudet, on R:ssä tavoiteltu laajempaa monipuolisuutta.

R:ssä on leveä keskipulpetti, jonka suojassa on kaksi erillisistuinta. Pulpetin sivuille jää yhtäläisen leveät kulkuväylät veneen molemmille laidoille. Myös ohjaamon erillisistuimien ja peräpenkin välissä sekä pulpetin etupuolella näyttäisi olevan hyvin kulkutilaa.

Ohjaamon ja peräsohvan välissä olevan lattialuukun alla on tässä kokoluokassa harvinainen ruuma, jonka pituus on peräti 160 cm. Säilytystiloja näyttäisi olevan muutenkin riittoisasti, kun huomioidaan perän ankkurilaatikot, keulan köysilokero sekä peräsohvan ja keulapenkkien alla olevat tilat. Lepuuttimille on lisäksi omat korit keulatuhdon vieressä.

Peräsohvan ja keulapenkkien istuinpehmusteet hankitaan lisävarustelistalta. Pulpetin edessä olevan penkin ja peräpenkin patjavarustukseen kuuluu myös selkänojapehmusteet. Peräsohvan yhteyteen saa lisävarusteena aurinkotasolaajennuksen. Keulatuhto on puolestaan jo valmiiksi sen verran syvä ja leveä, että se toimii tarvittaessa myös heittokalastustasona.

Hydrauliohjaus kuuluu vakiovarustukseen, ja kojelaudassa on tilaa 9-tuumaiselle plotterille. Se kuitenkin ruksitaan mukaan lisävarustelistalta. Vaihtoehtoina Simradin Go tai Cruise. Kuvien veneessä näkyy myös lisävarusteena saatava lisäuimatasot, jotka kasvattavat 550 R:n kokonaispituuden noin kuuteen metriin.

550 R:n hinnaksi ilman moottoria ilmoitetaan 17 400 euroa, eli uutuusmalli on noin 1 000 euroa BR-sisarta edullisempi. Moottorivaihtoehdot tulevat tuttuun tapaan Mercurylta ja ovat tehoiltaan 80–115 hevosvoimaa. Pakettihinnat asettuvat noin 30 000 euroon.

www.bellaboats.fi