Mallivuoden 2022 Antares 8 on runkoa myöten täysin uusi vene, vaikka päämitoissa muutokset ovat aivan senttipeliä. Kokonaispituus kurottuu entiseen tapaan 8,23 metriin, runkopituus jää juuri ja juuri alle seitsemään metriin ja leveydeksi ilmoitetaan nyt tasan 2,8 metriä. 

Sisälle tilaa on tehty entistä korkeammalla rungolla ja keulakajuutan katolla. Toiletti on entistä suurempi, ja sen voi varustaa uudessa mallissa suihkulla. Keulan paapuurin laitaa mukaileva parivuoteen jatkeena on nyt salongin dinetin alle työntyvä pistopunkka. 

Ohjaushytin tilaratkaisu on ennallaan. Pentteritaso on tutusti kuskin paikan jatkeena. Keittiökoneet eli jääkaappi ja kaasu- tai sähköliesi valitaan lisävarustelistalta. Dinetin etupenkin istumasuunnan voi määrittää käännettävällä selkänojalla. 

Uusi Antares 8 tulee saataville kahtena versiona, jotka ovat Cruising ja Fishing. Sisätiloiltaan ne ovat identtiset, ero syntyy lähinnä avotilan kalustus- ja varustusvaihtoehdoista. 

Cruising-mallissa on vakiona poikittainen peräsohva, jonka voi laajentaa lisävarustelistalta aina laajennettavalla pöydällä varustetuksi ja aurinkotasoksi muunneltavaksi U-sohvaksi. 

Fishing-verisossa peräsohvan tilalla on saaliin ja vieheiden käsittelyyn sopiva preppaustaso, johon on integroitu esimerkiksi säilytystilaa, klaffipenkki ja sumppu. Vapatelineitä saa sekä preppaustason takareunaan, laitoihin ja katolle. Katon takalippa on entistä pidempi.

Moottorin sivuille ulottuvat lisäuimatasot poimitaan edelleen lisävarustelistalta, mutta styyrpuurin laidan avattava laitaportti on uudessa mallissa vakiona. Ohjaushytin ympärikuljettavuus on entistä voimakkaammin epäsymmetrinen. Molemmat sivukannet ovat laidan korkeudella, mutta styyrpuurin väylä on leveämpi ja helppokulkuisempi.

Tehosuosituksen yläraja on noussut 50 hevosvoimalla 250 hevosvoimaan. Painoakin on tullut lisää, mutta tehokkaimmalla moottorilla varustettuna huippunopeuden pitäisi nousta noin 35 solmuun, joten matkanopeusalueen pitäisi yltää vaivatta ainakin 25 solmuun. Suomessa Beneteaut myydään Yamahan perämoottoreilla varustettuina paketteina. Rungon voi valita valkoisena tai harmaan sävyisenä sinisenä.

www.beneteau.com 

www.boatstore.fi