Tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla esiteltävä Swift Trawler 48 korvaa numeroa pienemmän edeltäjänsä ilman, että päämitoissa tai numeroarvoissa tapahtuu mitään muutoksia. Sen sijaan ulkonäköön ja tilaratkaisuun on tehty pieniä ja vähän isompia viilauksia.

Styyrpuurin sivuprofiili on aiempaa selkeämmän ja kevyemmän näköinen, sillä ST47:n bumerangin muotoinen sivukannen katoksen lujitemuovinen tukilevy on korvattu rosterikehyksestä ja tiikkirimoista koostuvalla vastaavalla, joka  istuu kokonaisuuteen hienostuneemmin. 

Itse kulkuyhteydet ovat ennallaan eli styyrpuurin katetulle sivukannelle pääsee suoraan kansisalongin sivuliukuovesta ja sivukannen ja taka-avotilan välissä on pleksiovi blokkaamassa tuulta ja ajoviimaa.  Ulkotilat eli taka-avotila, keulakannen aurinkotaso ja flybridgen kalustus oat ennallaan.

Oleellisin muutos on uudelleen järjestelty kansisalonki. ST47:ssa ohjaamo oli yhdistetty änkerösti pentteriin ja molemmat niputettu kansisalongin paapuurin laidan etunurkkaan. Uudessa 48:ssa ohjaamo on tavanomaisella paikalla styyrpuurin laidalla ja pentteri vaihdettu nykymuodin mukaisesti kansisalongin takanurkkaan, josta tarjoilu sujuu hyvin myös ulkotiloihin. Kaappi- ja laskutilaa näyttäisi olevan selvästi aiempaa enemmän. 

Pentteriä vastapäätä styyrpuurin laidalla on kookas lipasto, jossa on tilaa pullotelineelle, jääpalakoneelle ja valaistulle, Villeroy & Bochin astiastolla ladatulle astiakaapille. Salongin U-sohva on siirretty ikkunoiden ääreen ja ohjaamon viereen paapuurin laidalle. U-sohvan uumeniin saa 23 pullon viinikaapin. Kokonaisuus toimii ainakin pohjakuvien perusteella paljon edeltäjää paremmin.

Majoituskannelta löytyy edelleen kolme kahden hengen makuukajuutta ja kaksi suihkukaapilla varustettua toilettia. Omistajan sviitti on perinteiseen tapaan keulilla ja vieraskajuutat rinnakkain keskiveneessä. Niistä styyrpuurin puoleinen on varustettu nyt poikittaisella parivuoteella ja paapuurin puoleinen entiseen tapaan kahdella pitkittäisellä erillisvuoteella. Kaikissa kajuutoissa on isot vaatekaapit. Viiluksi voi valita joko tiikin tai optiona tammen. 

Konehuoneeseen tarjotaan paria joko 380- tai 425-hevosvoimaisia Cumminseja, jotka siivittävät ST48:n tarvittaessa yli 20 solmun nopeuksiin, mutta omimmillaan Swift Trawler on  rauhallisemmilla kruisailunopeuksilla.

www.beneteau.com 

www.boatstore.fi