Phantom Cabin on ylellisen iso läpikuljettavalla ohjaushytillä varustettu yhteys- ja retkivene, jolle antaa leimaa panoraamanäkymät hytistä ulos takaavat kookkaat ikkunat. Maisema vaihtuu tarvittaessa vinhasti ja säässä kuin säässä: Phantom Cabin varustetaan aina kahdella Yamaha-perämoottorilla, yhteistehoiltaan 400–600 hevosvoimaa. 

Tehokkaimmalla moottorivaihtoehdolla huippunopeus nousee yli 50 solmuun ja matkanopeutena voidaan pitää jopa 40 solmua. Pitkä ja syvä v-runko mahdollistaa suorituskyvyn hyödyntämisen myös haastavammissa aallokossa. Taloudellisin liukunopeus on moottorivalinnasta riippumatta noin 25–27 solmua, jolloin kulutus jää kohtuulliseen kahteen litraan meripeninkulmalla. Polttoainetankin tilavuus on peräti 800 litraa, joten toimintamatkasta muodostuu pitkä.

Mallivuodelle 2021 Phantom Cabinia on uudistettu etenkin sisältä. Vene on saanut entistä tyylikkäämmän harmaan sisäverhoilun ja entistä helppokäyttöisemmät ovet. 

Kenties oleellisin muutos on vakiovarustukseen lisätty erillinen toiletti, joka on sijoitettu uudelleen muotoillun apukuljettajan pulpetin sisään. Toilettiin aukeaa kulmaoven ja kansiluukun myötä tilava sisäänkäynti. Wc vedetään sähkötoimisesti napin painalluksella..

Muuhun vakiovarustukseen kuuluu muun muassa 16-tuumainen Buster Q -älynäyttö, sähkötoiminen lasikattoluukku, lämmityslaite ja sähköhydraulinen ohjaustehostin. Lisävarustelistalta voi valita esimerkiksi keulapotkurin, muun muassa joystick-hallintalaitteen ja moottoritrimmiavustimen sisältävän Yamaha Helm Master -järjestelmän sekä jääkaapin ja lieden täydentämään pentterivarustusta.

Faceliftin yhteydessä vakiomallin rinnalle tuodaan myös erityisesti henkilökuljetuksiin suunniteltu Adventure-malliversio. Siinä vakiomallin paapuurin puolen sohvaryhmä on korvattu kolmella peräkkäisellä penkkirivillä ja styyrpuurin laidan pentterimoduuli pitkittäisellä klaffipenkillä. Istumapaikkoja kuljettajan lisäksi 11 henkilölle. Adventure-malliversion lisähinta on 3 000 euroa ja toiletti kuuluu myös sen vakiovarustukseen.

www.buster.fi