Viiden hengen miehistöllä purjehdittavaksi yksityyppiluokkaveneeksi suunniteltu ClubSwan 28 on runkopituudeltaan alle yhdeksänmetrinen, mutta pukspröötrin kanssa lähes 11-metrinen raaseri, joka on muotoilultaan melko radikaali avovene. Jollasta sen erottaa vain roikkuremmien puute, vaikka voihan olla, että ne on nyt julkaistuista renderikuvista vain jätetty pois.

ClubSwanien hovisuunnittelijan Juan K:n piirtämä vene painaa tyhjänä vain tuhat kiloa. Sen leveys on 2,5 ja syväys 1,8 metriä. Purjeala kryssillä on kunnioitettavat 55 neliömetriä ja avotuulelle, jossa vene lienee omimmillaan, sitä vauhdittaa 75 neliöinen pallopurje. Ensimmäiset veneet ovat kisakunnossa kesällä 2024.

Samoihin aikoihin saadaan vesille ensimmäinen ClubSwan 43. Urheilulliseen cruisailuunkin sopiva pursi valmistetaan E-kuidusta, epoksista ja hiilikuidusta. Runkopituudeltaan ClubSwan 43 on 13,1 metriä, leveydeltään 4,25 metriä ja syväykseltään 2,8 metriä. Veneen pituutta lisää 1,4-metrinen kokkapuu avotuulipurjeille. 7 560 kiloista venettä kuljettaa 126 neliömetriä purjetta kryssillä ja 261 avotuulella. 

Veneiden hinnasta valmistaja ei anna enempää tietoa, mutta epäilemättä tällainen hauskuus on aina hintansa väärti omalle kohderyhmälleen.

www.nautorswan.com