Uuden XT 36:n maailman ensi-ilta on tammikuussa Boot-messuilla Düsseldorfissa. Cranchi puhuu uutuudesta crossoverina, jossa yhdistyy trawlerin ja cruiserin parhaat puolet.

Runko näyttää korkealta ja kansirakenteetkin kantikkailta, joten tilojen luulisi ainakin olevan maksimoitu. Alakerran majoitustilojen kokoonpanoksi on tarjolla kaksi vaihtoehtoa. Vakiona on kahden makuukajuutan ja kahden toiletin versio. Etenkin erillisellä suihkuhuoneella varustettu keulakajuutan privaattitoiletti vaikuttaa pohjakuvan perusteella kookkaalta, mutta myös makuukajuutoissa näyttäisi olevan reilusti lattiapinta-alaa.

Toisessa tilaratkaisussa toiletti vaihtuu kerrosvuoteilla varustettuun kammariin, jolloin kaikkien kolmen makuukajuutan asukkaat jakavat paapuurin toiletin.

Perässä on rungon jatkeena laaja uimataso ja muodikkaasti peräpeiliin integroitu pentteritaso, jonka kannen alta löytynee ainakin paikka grillille, toivottavasti myös pesuallas. Avotilassa on käytännöllinen kulmasohva ja kohtuullisen kookas pöytä, mutta itse tila ei vaikuta erityisen väljältä.

Peräseinä muodostuu kolmiosaisesta liukuovesta, joten se avautuu reilusti yhdistäen avotilan, kansisalongin ja pentterin yhdeksi kokonaisuudeksi. Jossain määrin yllättävää on, että Cranchista näyttäisi puuttuvan iso kattoluukku ja mahdollisuus muuntaa kansisalongin sohvan etupääty ajomatkan ajaksi kartturin paikaksi.

Nykysuuntauksesta poiketen myös sivukannet ovat molemmilla laidoilla identtiset ja varalaitojen korkeudella, joten styyrpuurin puolelle ei ole voitu toteuttaa ohjaamon liukuovea. Piristystä ja personointia voi tarjoillaan rungon ja katon eri väreillä ja niiden yhdistelmillä.

www.cranchi.com