360 GL tulee mitoiltaan varsin lähelle aiempaa 350 GL:ää. Pituusero kokonaismitassa on 45 senttiä. Leveyttä on sentin vähemmän, mutta uutukaisen peräosa on entistä leveämpi.

Dufour on suunnitellut samalla uuden kannen, jota se kutsuu nimellä Grand Large 3.0 roof design. Tiedotteesta saa vaikutelman, että samaa sabluunaa on tarkoitus käyttää jatkossa seuraavissakin uutuuksissa.

Ruffin etureunassa on valoikkuna omistajan kabiiniin, sprayhoodille on muotoiltu kiinnityspaikka ja fallit on peitetty. Kulkuaukon ovi näyttäisi kuvan perusteella liukuvan ruffin takaseinän sisään.

Ohjauspisteille on järjestetty lisää tilaa ruoripylväitä ja sivupenkkien selkänojia muotoilemalla sekä päävinssien uudella sijoittelulla on helpotettu veneen käsittelyä vajaalla miehistöllä ja liikkumista ruorien tuntumassa.

Sisällä uudistukset koskevat ensitietojen perustella lähinnä salongin uutta pöytää sekä puu- ja tekstiilimateriaaleja.

Sisustusratkaisuja on kaksi. Keulakajuutan lisäksi saa joko paaraan yhden ison tai molemmille laidoille kaksi vähän pienempää takakajuuttaa.

Kolmikajuuttaisessa versiossa toiletti on tuotu edemmäs ja se on hieman pienempi kuin kaksikajuuttaisessa. Samoin navigointipöytä ja salongin sohva ovat lyhyemmät. Kolmannen kabiinin vaikutukset siis näkyvät styyran laidalla keulakajuutan laipioon saakka.

Kaikkiaan Dufourin uudistukset vaikuttavat maltillisilta, mutta kannella niiden pitäisi parantaa käyttökokemusta selvästi, varsinkin ruorien takana.

www.dufour-yachts.com