ED-Tecin takana on nimimiehiä autoteollisuudesta, kuten Volkswagen Groupin entinen strategiajohtaja Michael Jost. Tavoitteena on vauhdittaa liukuvien moottoriveneiden sähköistymistä. Jost havainnollistaa yhtiön filosofiaa lausahduksella ”go faster to go further” eli aja lujempaa päästäksesi pidemmälle.

Ratkaisuksi tarjotaan eD-QDrive-sähköpropulsiojärjestelmää, johon kuuluu hallinta- ja valvontalaitteisto sekä ajoakusta, sähkömoottorista ja peräpeilin läpiasennettavasta pintavetolaitteesta muodostuva voimalinja. Kokonaisuus on skaalautuva, jossa yhden ajoakkupankin koko voi olla 80–320 kilowattituntia ja yhden sähkömoottorin teho 50–600 kilowattia eli noin 70–800 hevosvoimaa. 

Kun voimalinjoja voi olla yhdestä neljään, kattaa eD-QDrive-järjestelmä teholuokat aina 2 400 kilowattiin ja kokoluokat 7-metrisistä moottoriveneistä aina noin 30-merisiin jahteihin saakka. Lisäksi järjestelmään on mahdollista liittää perinteinen polttomoottorigeneraattori niin sanotuksi range extenderiksi eli lataamaan ajoakkua ja pidentämään toimintamatkaa.

Ensimmäinen asennuskohde on 8,6-metrinen Silent Speed 28 rib-vene, johon tulee kaksi 100 kilowatin (136 hv) jatkuvan tehon ja 200 kilowatin (270 hv) hetkellisen huipputehon tuottavaa eD-QDrive-voimalinjaa ja 99 kilowattitunnin ajoakku. Kolmen runkotunneleihin sijoitetun kantosiiven keventämänä Silent Speed 28:n pitäisi yltää yli 60 solmun huippunopeuteen ja saavuttaa 70 meripeninkulman toimintasäde 30 solmun matkanopeudella. Arvot ovat toteutuessaan sähköveneille poikkeuksellisia.

Sen enempää eD-QDriven kuin Silent Speedin hinta ei ole vielä julkinen asia, mutta arvatenkaan kumpikaan eivät ole ihan halpoja.

www.ed-tec.de

www.silent-yachts.com