Kappalemäärällä mitattuna Euroopan suurin venevalmistaja Terhi ottaa uudella sähkövenemallistollaan harppauksen kohti päästötöntä veneilyä. Keväällä lanseerattava eTerhi-mallisto koostuu neljästä veneestä, joissa on vakiovarusteena saksalaisen Torqeedon sähköperämoottori ja veneeseen integroitu 50 watin aurinkopaneeli.

Terhi aloitti sähköveneiden valmistuksen jo vuonna 2006 Terhi Saiman Sunwind  -mallilla, joka myöhemmin päivittyi Saiman Solariksi. Saimanin lisäksi uusi eTerhi-mallisto koostuu suosituista 385, 400- ja 440-malleista.

Moottoreina käytetään kahta eri Torqeedo-mallia. Molemmissa on kevyt ja tehokas, moottoriin integroitu litium-ioniakku. Saimanin moottorina on Torqeedo Travel 603 S. Muissa eTerhi-malleissa käytetään Torqeedo Travel 1103 CS -moottoria.

Terhin sähköveneet latautuvat aurinkopaneelilla, joka tuottaa 100-prosenttisesti uusiutuvaa ja hiilineutraalia aurinkoenergiaa. Tarvittaessa irrotettava akku on helppo ladata myös verkkovirralla. Aurinkoenergian hyödyntämisen lisäksi ABS-muovista valmistetut Terhit ovat täysin kierrätettäviä ja kevyesti soudettavia, joten uutta eTerhi-mallistoa voi hyvin kuvailla ympäristöystävällisyyttä ja luonnonläheistä vesilläliikkumista vaalivaksi venemallistoksi.

Malliston hintahaitari alkaa eTerhi Saimanin 3 650 eurosta ja ulottuu eTerhi 440:n 5 100 euroon. Väliin mahtuvat 4 250 ja 4 700 euron hintaiset eTerhi 385 ja eTerhi 400. saimanissa aurinkopaneei on sijoietttu keskipenkkiin, jonka voi kääntää soutamisen ajaksi ympäri. Muissa eTerhi-malleissa paneeli on peräpenkillä. Ne on saatavana myös Verde-versioina, joiden runkoväri on vihreä.

www.terhi.fi