Ferrettin pari viimeisintä uutuutta ovat osuneet Suomessa harvinaiseen 70-jalan kokoluokkaan, mutta syksyllä Cannesin venemessuilla esitellään jotain Suomeenkin sopivaa, kun uusi 500 liittyy mallistoon.

15,3 metriä pitkän ja 4,3 metriä leveän 500:n luvataan olevan ehta Ferretti, vaikka se ottaakin paikkansa malliston pienimpänä mallina. Etenkin sisustuksen kerrotaan olevan luokassaan poikkeuksellisen viihtyisä ja harmoninen. Tilaratkaisuja tulee tarjolle kaksi: kahden tai kolmen makuukajuutan versiot, joissa molemmissa on kaksi toilettia.

Sisustukseen on valittavissa lisäksi kaksi tyylisuuntaa, joita voi vertailla oheisen kuvagallerian keskiveneen omistajankajuutan ja kansisalongin tietokonemallinnekuvista. Sisätilojen konsepti on suunnittelutoimisto Ideaeitalian käsialaa. 

Ulkomuodon piirtänyt Filippo Salvetti on jatkanut edellisen Ferretti-uutuuden eli 720:n jäljillä, mutta pienentyessä piirteet ovat myös terävöityneet. 500 onkin Ferrettin mittapuulla jopa jo melko dynaamisen menevän näköinen yläohjaamovene. 

Ferretti kisaa 500:lla tiukasti 50-jalkaisten yläohjaamoveneiden premiumluokassa. Suomessa se siis rinnastuu etenkin englantilaisiin Sunseekerin, Princessin ja Fairlinen vastaavan kokoluokan malleihin, myös hieman yli miljoonan euron verollisella tehdashinnallaan.

www.ferretti-yachts.com 

www.boatstore.fi