Ferretti Yachts 500:n piti olla yksi Euroopan syksyn uivien venenäyttelyjen tähtiä, mutta messuista toteutui vain Genova. Vene on kuitenkin saatu valmiiksi, vesille ja kuvattua. Filippo Salvettin kynästä lähteneessä muotoilussa on sopivassa suhteessa virtaviivaisuutta ja Ferrettille tunnusomaista jylhyyttä. Sisätiloista on vastannut suunnittelutoimisto IdeaeItalia.

Rungon uumeniin on tarjolla kahden tai kolmen makuukajuutan tilaratkaisut. Kahden sviitin versiossa etenkin keulakajuutan ja sen toiletin koko kasvaa. Keskikajuutta on omistajansviitti ja se on molemmissa layouteissa saman lainen. Kolmoskajuutta on varustettu kerrosvuoteella ja sijoittuu styyrpuurin laidalle.

Pääkannella sohvat on sijoitettu sisäohjaamon lähelle ja pentteri on saanut paikan kansisalongin takakulmasta. Lasinen takaseinä on avattavissa, jolloin pentteri sulautuu saumattomasti myös takakannen avotilan suuntaan.

Kuvien yksilö on sisustettu Santorinin värien inspiroimalla Contemporary-teemalla, jossa hehkuu erilaisia vaaleita sävyjä. Kalusteet ja materiaalit ovat parasta ”Made in Italy” laatua ja tyyliä. Seinät, kalusteet ja parketti on tehty eri sävyihin viimeistellystä tammesta. tavoitteena on ollut kodinomainen viihtyisyys. Toinen vaihtoehtoinen sisustusteema on Portofinon inspiroima Classic, jossa tammen ja sisustuksen sävyt ovat tummemmat.

Yläohjaamo on Ferrettille tyypilliseen tapaan varsin matalareunainen. Kojelauta, kuskin penkki ja pentteritasokin nousevat laitoja selvästi korkeammalle. Pinta-alaa on nykyaikaisen paljon, sillä yläkansi jatkuu pitkälle taakse. Yläkannen takaosa on kalustettu isolla kulmasohvalla ja pöydällä, ohjaamon vieressä ja edessä loikoillaan rennommin kiinteällä aurinkotasolla.

Konehuoneessa on kaksi 550-hevosvoimaista Cumminsia väärinpäin eli yhdistettynä v-vaihteen kautta akselivetoon. Huippunopeuden pitäisi yltää 30 solmuun, matkanopeuden asettuessa 25 solmuun. Humnphreen automaattinen trimmijärjestelmä kuuluu vakiovarustukseen, gyrovakain on tarjolla lisävarusteena. Peräpeilissä on tilaa isolle varastolle, jonka saa sisustettua myös miehistöhytiksi.

www.ferretti-yachts.com

www.boatstore.fi