Finnmaster on menestynyt mainiosti isojen daycruiserien luokassa T7- ja T8-malleillaan. Ne ovat viime vuosina olleet omien luokkiensa myydyimpiä malleja. 

Muutama pääkilpailija on laittanut markkinoille vielä pykälää suurempia daycruisereita, kuten Yamarin 88 DC:n ja Flipper 900 DC:n, joten Finnmaster alkoi hiiskua T9:stä jo hyvissä ajoin etukäteen ja luoda ennakko-odotuksia. Nyt niihin saadaan vastauksia.

Muotoilultaan T9 kuuluu saumattomasti T-sarjaan. Tunnusmerkkejä ovat esimerkiksi leveä ja kulmikas keula, jossa tuikkii ledikansivalot rosteriplatan alla, pitkät sivulasit sekä perän särmikkyys. Tuulilasi on saanut entistä enemmän kulmikkuutta, kookkaiden runkoikkunoiden profiili puolestaan pyöreyttä.

T8:iin verrattuna T9 on paljon isompi. Pituutta on liki metri ja leveyttä peräti puoli metriä enemmän. Tilaratkaisun pääpiirteet ovat silti hyvin samankaltaiset kuin pikkusisaressa, joten koon voi odottaa tuntuvan parempana väljyytenä.

Daycruisereille tyypilliseen tapaan avotila on veneen hermokeskus. Komentosillalla on ohjaamossa rinnakkain kaksi erillisistuinta ja käytävän erottamana paapuurin laidalla yksi istumapaikka lisää. Takaosa on varattu oleskeluun.

Kookkaan kulmasohvan ääressä on sähkötoimiselle jalalle asennettu pöytä, joka helpottaa sohvan aurinkotasoksi petaamista. Pentterimoduuli on kookas, mikä näkyy sen tiloissa. Ison kannen alla on pesualtaan ja keraamisen diesellieden lisäksi tavanomaista runsaammin työ- ja laskutilaa sekä tason alla tilava 70 litran jääkaappi. Jos sekään ei riitä, saa 30-litraisen vetolaatikkojääkaapin lisävarusteena.

Uimatasoille siirrytään styyrpuurin peräkulmassa olevaa kulkuväylää pitkin. Vaikka moottorikaivo on leveä, vaikuttaa perän kulkuväylät molemmille uimatasoille ja puolelta toiselta toimivilta.

Kannen alta löytyy kaksi parivuodetta, sohva ja erillinen toiletti. Kuvissa ja videolla tilat vaikuttavat viihtyisiltä ja toimivilta. Veneen keskilinjalle pituussuuntaan sijoitetun parivuoteen saa eriytettyä pääkajuutasta verholla ja vuoteen ja katon välissä on selvästi enemmän ilmatilaa kuin T8:ssa.

Yksi tai kaksi konetta ja kattava varustus

Vakioversiona T9 toimitetaan kaksimoottoriasennuksella. Konevaihtoehdot tulevat tuttuun tapaan Finnmasterin moottoripartneri Yamahalta. Valittavana on kaksi uutta 250- tai 300-hevosvoimaista, sähköisellä DES-ohjauksella varustettua V6:sta, joista ensimmäiseen esisarjan veneeseen on asennettu tehokkaammat. Huippunopeuden voi odottaa nousevan niillä yli 45 solmuun.

Parikoneasennuksia lisäksi T9 tulee saataville myös Yamahan lippulaivamoottorilla, 425-hevosvoimaisella XTO V8:lla. Sekä siihen että parikoneasennuksiin saa lisävarusteena Yamahan HelmMaster -sauvaohjauksen.

Varustelu on Finnmasterien tapaan jo vakiona kilpailijoihin nähden varsin runsas. Aiemmin mainittujen lisäksi vakiovarustukseen on sisällytetty esimerkiksi Garminin 16-tuumainen, kaukokäyttöpaneelilla varustettu 84-sarjan monitoiminäyttö, 5-tuumainen Yamahan monitoiminäyttö, automaattiset Zipwake-trimmit, maasähkö, lämminvesijärjestelmä, sähkö-wc, satamapeite sekä kaikki ulkotilat kattava tiikkisarja. 

Tiikin tilalle voi lisävarusteena valita aidon oloista synteettistä Flexiteekia tai Synteakia. Muita lisävarustelistan pohdintoja ovat esimerkiksi toinen 16-tuumainen plotteri, vesihiihtokaari, sähköiset ankkurivinssit, lämmityslaite, neljän hengen astiasto, peräkuomu ja tumma runkoväri. Lisävarusteita on kerätty myös kolmeen Edition-pakettiin.

Hinnoista ensiesittelyn yhteydessä ei hiiskuttu vielä mitään, mutta kauaa ei tarvitse enää odottaa: pakettihinnoittelun lupaillaan valmistuvat toukokuun kuluessa.

www.finnmaster.fi