Fjord asentaa 7,6-litraiset jätit parin vuoden takaisen 41 XL:n perämoottoriversioon, joka saa mallikirjaimiksi XP. Lopputulos on dieseleillä ja IPS-vetolaitteilla varustettua XL:ää kevyempi ja nopeampi. Huippunopeuden lupaillaan nousevan yli 40 solmuun.

Fjord 41 XP:ssä on erilaisia tilaratkaisuvaihtoehtoja vähän vähemmän kuin 41 XL:ssä, muttei vieläkään vähän. Kannella on viisi ja kannen alla 11 erilaista kalustusvaihtoehtoa, joita voi sekoitella melko vapaasti keskenään. Esimerkiksi kannelle voi valita kolmen tai neljän erillisistuimen komentosillan ja alakertaan saa yhden tai kaksi makuukajuuttaa, yhden tai kaksi toilettia tai toisen toiletin tilalle varaston, sisäpentterin tai salongin. Erilaisia sisätilan yhdistelmävaihtoehtoja on kaikkiaan 20.

13,3 metriä pitkän ja neljä metriä leveän 41 XP:n verottomaksi tehdashinnaksi V12-koneilla varustettuna kerrotaan 701 500 euroa. Lisätietoja Fjordin kotisivuilta, Suomessa saksalaiskonsernin vuonna 2005 hankkimalla Fjordilla ei ole maahantuojaa.