Moottorikattien tarjonta on viime vuosina ollut hiljalleen kasvussa, ja muutamat aiemmin paikalliset moottorikatteihin erikoistuneen valmistajat kuten Aquila ja PowerCat ovat kasvamassa kansainvälisiksi. Se riittää herättämään Beneteaun-kaltaisen jätinkin.

Se hallitsee katamaraanirunkoisten purjeveneiden markkinoita Lagoon ja Excess -brändeillään, mutta sen moottorikattien tarjonta on ollut hyvin rajoittunutta. Mallivuodelle 2023 tilanne muuttuu, jos ei nyt dramaattisesti, niin ainakin oleellisesti. 

Groupe Beneteau ottaa saman tien haltuun kaksi genreä ja ottaa käyttöön kaksi olemassa olevaa tuotemerkkiään. Prestige-mallistoon julkistettiin jo aiemmin kesällä M48, merkin katamaraanirunkoisten moottorijahtien M-sarjan ensimmäinen malli. Se on juuri ensiesitelty Cannesin venemessuilla. 

Toisena Beneteau-brändinä katamaraanirunkoisten moottoriveneiden markkinoille säntää Four Winns. Se tunnetaan bowrider- ja deckboat-tyyppisten päiväretki- ja vesiurheiluveneiden osaajana, joten malliston huipulle katsotaan sopivan hyvin katamaraanirunkoinen päiväjahti, TH36. TH36 saatiin yllättäen näytille jo tiistaina 6. syyskuuta ovensa avanneille Cannesin venemessuille, vaikka ennakkoon Four Winnsin katamaraanista on hiiskuttu vain niukasti.

Jenkkibrändistä huolimatta TH36:n takana ovat vahvasti eurooppalaiset voimat. Rungon – tai pitäisikö sanoa rungot – on suunnitellut ranskalainen katamaraanispesialisti Marc Lombard, muotoilusta ja tiloista on puolestaan vastannut italialainen Garroni Design. Molemmat ovat Beneteaun luottokumppaneita ja myös Prestige M48:n takana.

TH36:ssa on bowrider-tyyppinen etuavotila, johon kuljetaan aukeavan tuulilasin läpi. Tuulilasin sivuikkunoiden vieressä on molemmin puolin sivukannet, joten kulkumahdollisuudet myös sivuille on kunnossa. 

Ohjaamon takana on molemmille laidoille levittyvä ulkopentteri ja perässä yhteen tai erilleen liu’utettavat U-sohvan puolikkaat. Uimatasoja on kolme, joista suurin on keskimmäinen. Avattavaa laitaterassia ei ole, mutta kulkua helpottava laitaportti löytyy.

Molemmista rungoista löytyy kahden hengen sviitit, jotka on varustettu pari- tai erillisvuoteiden lisäksi komerolla ja suihkullisella toiletilla. Pääavotilaa suojaa kova HT-kate, johon saa liitettyä avotilan sulkevat kuomuseinämät.

Moottorivaihtoehtoina on kaksi 300- tai 350-hevosvoimaista perämoottoria, tehdasasennuksina on tarjolla Mercurya ja Yamahaa. Suomen maahantuojana ja myyjänä toimii muista konsernin merkeistä entuudestaan Prestigeä, Jeanneauta ja Wellcraftia Suomessa edustava Nautical Partners.

www.fourwinns.com

www.nauticalpartners.fi