Prestige on itse asiassa aika luonteva merkki omaksumaan mallistoonsa myös katamaraanit. Se kuuluu Group Beneteau -konserniin, joka lienee Lagoon- ja Excess-brändeillään maailman suurin katamaraanirunkoisten matkapurjeveneiden valmistaja. Sen lisäksi Prestige on irtautunut omaksi merkikseen Jeanneaun moottorivenemallistosta, ja juuri Jeanneau rakensi ensimmäisen Lagoonin.
Purjeveneisiin nähden moottorivenekatamaraanien markkina on vielä kehittymätön, ja juuri siksi isojakin konserneja kiinnostava. Prestigen markkinakartoituksen mukaan maailmassa valmistettiin viime vuonna 300 yli 40-jalkaista moottorivenekatamaraania, ja tahti on nouseva. Ranskalaisjätti haluaa osansa.
Muutamat katamaraanivalmistajat ovat versioineet samoja runkoja hyödyntäen purjekateista moottoriveneversiota. Lopputulokset ovat olleet vaihtelevia. Prestige halusi lähteä liikkeelle puhtaalta pöydältä, ja korostaa uuden M48:n olevan suunniteltu alusta asti moottoriveneeksi.
Se näkyy myös M48:n mittasuhteissa. Pituuteen nähden se ei ole läheskään niin leveä kuin purjekatit, mutta silti huomattavasti leveämpi kuin alle 50-jalkaiset yksirunkoiset moottoriveneet. Toisaalta M48:n rungot ovat vastaavankokoisia purjekatteja leveämmät, mutta silti niiden yhteenlaskettu märkäpinta-ala on yksirunkoveneitä pienempi. Tilaa on tehty myös pystysuunnassa, purjekatteihin verrattuna M48:n rungot ja kansirakenne ovat korkeita.
Huipulla on flybridge, jonka pinta-ala on 20 neliömetriä. Ohjaamon lisäksi tilaa on pentterilipastolle, isolle sohvaryhmälle ja aurinkotasolla. HT on vähän töpön näköinen, mutta luo tarvittavaa suojaa paahteelta.
Yläkänsi kattaa käytännössä koko pääkannen avotilan, joka puolestaan yhdistyy luontevasta kansisalongin ja pentterin kanssa. Kannen alla on ilmeisen kookas tavaratila suppilaudoille ja muille vesileluille. Uimatasossa on kookoas hydraulinen keskiosa, joka muodostaa yläasennossa takakannen jatkoksi parvekkeen, jota voi hissata halutulle korkeudelle vedestä – tai sen alle. Leveällä keulakannella on sohva ja laaja aurinkotaso.
Kansisalongin pentteri ja sohvarymä näyttäisi toimivan sujuvasti yhteen. Styyrpuurin sivukannelle pääsee siirtymään pentteri etupuolella olevasta liukuovesta. Sisäohjaamo vaikuttaa mallikuvissa olevan lisätty sinne minne jäi tilaa ja ergonomiakin herättää muutamia kysymysmerkkejä.
Majoitustilojen osalta vaihtoehtoja on kaksi, jotka on toteutettu mahdollisimman vähin muutoksin. Kolmen kajuutan versiossa keulassa on koko veneen leveyttä hyödyntävä omistajansviitti, jossa on parivuoteen lisäksi sohva, työ- tai meikkauspiste sekä erillinen suihku ja wc. Neljän kajuutan versiossa sviitti jaetaan puoliksi kahteen omilla toileteilla varustettuun makuukajuuttaan.
Päivätoiletti on paapuurin rungossa, ja sinne laskeudutaan kansisalongin takareunassa olevaa portaikkoa pitkin. Sama portaikko vie myös erillisvuoteilla varustettuun vieraskajuuttaan. Styyrpuurin rungon kammari on neljän kajuutan versiossa parasta mitä on ja kolmen kajuutan versiossa varattu vip-vieraille. Toisen rungon kajuutasta sen erottaa oma suihkukomerolla varustettu toiletti, parivuode, laajemmat säilytystilat sekä muusta liikenteestä privaatti porraskäytävä. Paapuurin rungon keulapiikkiin saa lisävarusteena miehistöhytin.
M48:n – ja katamaraanien ylipäätään – tiloja on hyvin vaikea arvioida pohjapiirrosten perusteella, mutta yleensä niissä ei tarvitse pettyä. Prestige itse kuvaa M48:n tiloja 60-jalkaisia yksirunkoveneitä vastaaviksi, mikä saattaa hyvinkin toteutua.
Tilojen lisäksi katamaraaniveneiden etuihin kuuluvat vakaus ja taloudellisuus. M48:ssakaan tuskin tarvitaan kalliita vakaimia, mutta taloudellisuus on tietysti suhteellista.
M48:n voimanlähteinä on kaksi 320-hevosvoimaista Volvo Pentan dieseliä, joilla huippunopeuden luvataan yltävä 20 solmuun. Matkanopeusalueeksi on kaavailtu 8–18 solmua, jolloin 1 200 litran tankillisen pitäisi Prestigen mukaan riittää 600–250 meripeninkulman kruisailuun. Käytännössä se tarkoittaisi kulutuksen asettuvat 2–5 litraan meripeninkulmalla, kun laskelmissa ei huomioida reserviä. M48:n koko ja tilat huomioiden se olisi hyvinkin kohtuullista.
Toinen hyvinkin suhteellinen asia on hinta. Prestige pyrkii asemoimaan itseään kohtuuhintaiseksi luksukseksi ja lupailee M48:n hinnan asettuvan jonnekin 50–60-jalkaisten yksirunkoveneiden välimaastoon. Prestigen omien mallien hinnoittelua tarkastellen se voisi tarkoittaa käytännössä vähän yli miljoonan euron hintalappua.
Varsin varmaa on, että M-sarja tulee sekoittamaan ainakin jonkin verran moottorijahtipakkaa. Varsinkin kun kyse on nimenomaan sarjasta, jonka ensimmäinen koko M48 on.