Furuno on julkistanut uudet karttaplotterit suosikkikokoluokissa. Seitsemäntuumaisessa GP-1871F ja 9-tuumaisessa GP-1971F -malleissa on entistä kirkkaammat kosketusnäytöt. Niihin on myös sisäänrakennettuna 600 (1871) tai 1 000 watin (1971) perinteiset sekä CHIRP-kaikuluotaimet. 

Karttaplotterit käyttävät C-Map 4D -karttaa ja se voi toimia myös tutkana, kun siihen liitetään vakiovarusteena olevan wifi-liitännän kautta langaton Furuno DRS4W -tutka-antenni. 

Uusissa plottereissa on myös tuki eleohjausta langattomasta kaukosäätimestä tottelevalle Navpilot 300 -autopilotille, jota voidaan ohjata myös näiden uusien plottereiden näytöltä. Kosketusnäyttövalikot on tehty mahdollisimman kookkaiksi ja yksinkertaisiksi, jotta niiden käytettävyys on hyvä myös huonommissa olosuhteissa ja veneen liikkuessa. 

GP-plottereiden käyttöjärjestelmä pohjautuu samaan arkkitehtuuriin kuin Furunon suuremmissa TZTouch2-sarjan monitoimilaitteissa, mutta näissä pienemmissä laitteissa sitä on yksinkertaistettu ja optimoitu toimimaan pienemmissä näytöissä. Karttaplottereissa on myös NMEA2000-liitäntä ulkoista dataa varten. Sen avulla plottereiden näytölle saadaan esimerkiksi moottoritietoja tarvittaessa.

Laitteiden suositushinnat ovat GP-1871F:lle 1 150 € ja GP-1971F:lle 1 690€. Laitteet esitellään Vene 19 Båt -messuilla helmikuussa.

www.furuno.fi