Garminin mukaan kahden kartta-aineiston integraatiolla on saatu parannettua karttojen laatua, kattavuutta ja yksityiskohtien lukumäärää, kuitenkin niin että kartat ovat edelleen tutun selkeitä.

Päivitetyissä g3-kartoissa on Auto Guidance -toiminto reittien automaattista suunnittelua varten. Suunnittelua varten tarvitaan syväys ja korkeustiedot veneestä. Automaattinen reittisuunnittelu tehdään aina omalla vastuulla ja Suomen vesien kaltaisessa kivipellossa sen käyttö on vakavan harkinnan paikka.

BlueChartit kattavat edelleen kaikki mahdolliset vedet, joille venhon mieli tekee. Erinomaisen havainnollinen ulkoasu jopa 10 syvyyskäyrän varjostuksilla, tihennetyillä syvyyskäyrillä ja muut tutut ominaisuudet ovat edelleen tuotteessa vakiona. Kahden karttamateriaalin ja uusien tietojen integroinnin hyödyt vaihtelevat alueittain, mutta tuore kartta on joka tapauksessa aina turvallisempi.

BlueChart g3 Vision -versiossa on lisäksi saatavana satelliittikuvat ympäristöstä ja lisäperspektiivejä tuovat MarinerEye- ja FishEye 3D-näkymät. Näiden avulla suunnistus ja realistisen käsityksen saaminen ympäristöstä on entistä helpompaa.

Uudet päivitykset ovat saatavissa helmikuusta 2019 alkaen. Euroopan karttojen suositushinnat ovat alkaen 150 euroa arvonlisäveroineen.

www.garmin.fi