Garmin on julkistanut GC 200 Marine IP -venekameran. Garminin kameralanseeraus mahdollistaa kipparille yhden tai useamman lisäsilmäparin, myös pimeässä.

Garmin GC 200 on FullHD-tasoinen kamera ja jopa neljän tällaisen kuvaa voidaan suoratoistaa samanaikaisesti Garminin monitoiminäytöillä tai jakaa Garminin veneverkossa. Kuvan maksimilaatu riippuu käytetyn monitoiminäytön erottelutarkkuudesta.

Kameran avulla saa käyttöönsä muun muassa automaattisen peruutuskuvatoiminnon – aivan kuten autoissa. Kamera itsessään on pienikokoinen ja varsi vapaasti sijoitettavissa, kiitos IPX7-luokituksen ja 270-astetta kääntyvän alustansa, jonka lisäksi lisäksi kameran kuvakulmaa voi säätää 99 astetta vaaka-akselilla ja 74 astetta pystyakselilla.

Garminin veneverkkoon liitettävä kamera välittää datan ja saa virran Garmin power and audio -moduulin kautta tai erillisenä 12 voltin syötöllä. Kameran hämäränäköä parantamassa on neljä infrapunaled-valoa, joiden avulla kamera näkee valmistajan ilmoituksen mukaan jopa 30 metrin päähän.

Yhden kameran suositushinta on 599 euroa. Ennen kameran hankintaa kannattaa varmistaa valmistajalta tai jälleenmyyjältä oman Garmin-monitoiminäytön yhteensopivuus. Tällä hetkellä kamera tukee GPS Map 8400-, 7400-, 1222-, 1022-sarjan laitteita sekä 722-, 922- ja 1222 Touch -sarjan laitteita.

www.garmin.fi