Grand Soleil Blue on italialaisvalmistajan rungoltaan kymmenmetrinen päiväpursi-tyyppinen vene, joka pyrkii olemaan edelläkävijä kaikenlaisessa kestävässä veneilyssä. Matteo Pollin piirtämä veneen valmistuksessa tullaan käyttämään termoplastista hartsia, joka helpottaa aikanaan veneen kierrätystä. Raaka-aine mahdollistaa lasi- ja muun kuidun helpomman erottamisen hartsista lämmön avulla. Myös veneen muu rakenne ja osat on tehty helposti irrotettaviksi ja kierrätettäviksi.

Jotta vene-esittely ei menisi aivan elinkaaren lopun kuvailuksi, voidaan GS Bluesta todeta, että se on vauhdikkaan ja hauskan näköinen pursi. Rungon latuska, mutta voimakkaasti muotoiltu ilme antaa vihjeitä vauhtipotentiaalista. Verraten edessä olevat tuplaruorit ovat selkeä merkki päiväpursitavoitteista, joista ehkä vielä enemmän kertoo kaavakuvien esittämä laaja auringonottotaso takakannella. Peräpeilistä saa tilauksesta aukitaitettavan uimatason. 

Ruffi on matala ja sen katolla on runsaasti aurinkopaneeleita. Sisätilat ovat päiväpursimaisen niukat. Pieni pentteri ja wc löytyvät. Salongin pöydän ympärille mahtuu viisi ihmistä. Makuupaikkoja on lähinnä vain keulan v-punkassa.

GS Bluessa on voimakas riki ja syvä 2,2 metrissä uiva T-köli. Fokka on itseskuuttaava ja takastaagin puute mahdollistaa lattapääison käytön. Grand Soleileille tyypillisesti veneen metrin mittainen puuksprööti on suhteessa varsin pitkä ja mahdollistaa erilaisten avotuulipurjeiden käytön. Veneeseen on suunniteltu sähköpropulsio, joka tekee Bluesta entistäkin ekologisemman. Siitä koska Bluesta tulee totta, ei italialaisveistämö hiisku vielä mitään.

www.grandsoleil.com

www.aquastore.fi