Toissa vuonna esitelty Hanse 588 saa mallivuodelle 2018 kyljelleen peräti neljä uutta mallia.

Uusi 8-sarja perustuu entisille rungoille. Isoimpia purjehdusominaisuuksiin vaikuttavia muutoksia ovat korkeampi masto ja suurempi purjepinta-ala ja syvempi köli. Kölivalikoimassa T-köli on korvautunut kokonaan L-kölillä.

Purjevalikoima on muuttunut siten, että kaikissa on nyt itseskuuttaava fokka, eikä perinteistä genuaa ole enää saatavana. Tällä Hanse haluaa helpottaa purjehtimista.

Kevyempään keliin on tarjolla rullattava reacher, code 0 ja avoimemmille tuulille genaakkeri. 548:n keulassa on kaksi staagia, joihin saa rullat erityyppisille purjeille. Tarjolla on myös sähköinen purjerulla.

Maston korotus ja kölin pidennys lisäävät suorituskykyä, samoin modernimmat purjeet varsinkin avotuulilla. Kölissä on myös enemmän vaihtoehtoja, jos syvä köli ei sovi omiin tarpeisiin.

Kaikkien hanse-uutuuksien avotilat ovat selvästi samaa sukua, mutta suurimmassa 548:ssa avotila on osastoitu muita selkeämmin matkustajille ja purjehtijoille. Muiden uutuuspursien tavoin myös Hanse on tuonut kaikki vinssit ja köydet taakse ruorin tai ruorien viereen. Tällä järjestelyllä kaksi vinssiä riittää, ja ne saa myös sähkötoimisina.

348 on uuden sarjan pienin, ja se on saatavana kahden tai kolmen makuukajuutan versiona. Hinnat alkavat tehtaalla veroineen 113 900 eurosta.

388:ssa on sama makuukajuuttavalikoima, mutta salongissa on selvästi enemmän tilaa. Hinnat starttaavat 142 400 eurosta.

418:ssa keulaan saa muodostettu omistajan sviitin omalla toiletilla, perään voi valita yhä yhden tai kaksi kajuuttaa. Lähtöhinta kirjataan lukemin 180 900 euroa.

548:ssa tulee aina kaksi takakajuuttaa. Keulassa on kunnon sviitti ja sen etupuolelle saa vielä miehistökajuutan. Veneestä saa myös charter-version neljällä kajuutalla, joista kolmessa on oma toiletti. Koko kasvattaa hintalappua tuntuvasti, sillä 548:n hinnat alkavat 432 700 eurosta.

www.hansail.fi

www.hanseyachts.com