Hanse Yachts on julkistanut uuden 410-mallin kilpailtuun 40-jalkaisten kokoluokkaan. Veneen on piirtänyt nykyään Hansen hovisuunnittelijana toimiva Berret-Racoupeau -toimisto. Tuloksena on nykyaikaisen näköinen pursi, jossa on pystyt laidat ja keula. Muoto on tilava olematta kuitenkaan erityisen radikaali.

Hansen uutuudessa palteet ovat pyöreät, vaikka ovatkin melko jyrkät vesilinjan tuntumassa. Vesilinja on pitkä ja suora tehden rungosta helposti vettä halkovan. Kallistuneena veneen vesilinja levenee nopeasti ja vakaus lisääntyy. 

Kansi on selkeä ja leveä perä tarjoaa suuren tilan sekä ruorihenkilölle että vieraille istumakaukalossa. Säätököydet on vedetty taakse pienellä miehistöllä purjehdusta helpottamaan. Istumakaukalossa on kaksi pöytää tarjoamassa oleskelutilaa jopa kymmenelle hengelle. Veneen peräosaan saa myös kesäkeittiön tykötarpeineen erillisestä tilauksesta. 

Hanse 410:n riki on valmistajan mukaan sporttinen, mitä tuo nyt sitten matkaveneessä tarkoittaakin. Normipurjeala on 92 neliömetriä ja isolla genaakkerilla 179 neliötä. Purjeet saa myös ympäristöystävällisinä Elvströmin SPS purjeina, jotka ovat myös ominaisuuksiltaan parempia kuin normaalit dacronpurjeet. Optiona tarjotaan sähkövinssejä, jotka kannatta tämän kokoisessa veneessä ruksata lisävarustelistalta jo oman mukavuuden takia.

Hansen sisustuksessa on varaa mistä valita. Valmistajan mukaan veneen saa 18 eri sisustusvaihtoehdolla, jossa hyttien ja makuusten sekä märkätilojen lukumäärä vaihtelee. Salongissa pentteri on aina L-mallinen, mutta kahden kajuutan versiossa veneeseen saa luokkansa suurimmat kylmätilat – myyntivaltti tuokin.

Voimanlähteeksi tarjotaan sähköpropulsiota dieselin vaihtoehtona – seikka, joka yleistyy hurjaa vauhtia. Hinnat alkavat vakiovarusteisen dieselversion noin 315 000 eurosta.

www.hanseyachts.com

www.hansail.fi