Hanse 460 on valmistajan uuden mallisarjan ensimmäinen malli. Uutuutta alleviivaa muun muassa se, että suunnittelija on vaihtunut Judel/Vroljikista ranskalaiseen Berret-Racoupeauhun. Muutoksia on tullut niin veneiden ja kannen muotoiluun kuin sisustukseenkin.

Nykyvirtausten mukaisesti Hansen ostajalla on runsaudenpula erilaisista vaihtoehdoista varustuksen ja sisustuksen kanssa, sekä pohdittavaa eri riki- ja kölioptioiden välillä. Valintaa helpottamaan valmistaja tarjoaa 3D-konfigurointisovelluksen.

Muodoltaan uusi 460 on moderni, pystylaitainen, teräväpalteinen ja keulasta entistä pyöreämpi tuttavuus. Keulan muotoiluun on kiinnitetty erityistä huomiota. Kansi on jaettu ruorimiehen tonttiin, todella tilavaan oleskelu alueeseen kahdella pöydällä ja tasaiseen kanteen, jonka rakenteet eivät haittaa näkyvyyttä eteenpäin.

Sisätiloissa on enemmän tilaa kuin mihin tämä kokoisissa veneissä on totuttu. Hyttejä saa tilauksesta 3–5, omilla wc-tiloilla tai ilman, pari- tai kerrossängyillä. Valmistajan lupaukset erilaisten vaihtoehtojen paljoudesta eivät ole tuulesta temmattuja.

Kokonaispituudeltaan 47-jalkaisen veneen vesilinja on maksimoitu ja se on vain hieman alle 46 jalkaa. Kölivaihtoehtoja on kaksi, syväykseltään 1,75 tai 2,25 metriä. Nimeämiskäytäntö ounastelee myös syvempää vaihtoehtoa joskus tulevaisuudessa.

Veneen kryssipurjepinta-ala on vakiona 114 neliömetriä. Genaakkerissa neliöitä on 170. Konevaihtoehdot ovat 57- tai 80-hevosvoimainen. Koko komeus painaa vakiokölin kanssa 12,6 tonnia. Hansen hintaa ei ole vielä julkistettu.

www.hanseyachts.com

www.hansail.fi