Yksi Merry Fisherien suosion salaisuus on niiden monikäyttöisyys. Kokokoon nähden kaikissa Merry Fishereissä on sujuvassa suhteessa sekä sisä- että ulkotilaa, ja veneet sopivat hiukan optimoiden sekä yhteys- ja kalaveneiksi että retki- ja matkakäyttöön. Hintalappukin tapaa olla sellainen, että rahalle tuntuu olevan paljon vastinetta.

605 on Merry Fisher -sarjan aloituskoko, joka kokee mallivuodelle 2021 kevyen päivityksen, jota Jeanneaun tapaan korostetaan Serie2-nimikkeellä. Ulkoisesti huomattavin ero on sivuikkunoiden uusi profiili, joka ulottuu entistä alemmas. Myös lisävarusteena saatavat uimatason jatkeet ovat entistä pidemmät ja ohjaushytti saanut hiukan uutta ilmettä. 

Tilat ja tehot ovat ennallaan, mikä tarkoittaa 115 hevosvoiman maksimitehoa, aina u-sohvaan ja aurinkotasoon asti kalustettavissa olevaa avotilaa sekä lisävuoteeksi muutettavasta dinetistä, v-vuoteesta, ohjaamosta ja minipentteristä muodostuvia sisätiloja.

Kahta pykälää suurempi (välissä on mallivuodelle 2020 esitelty MF 695 Serie2) Merry Fisher 795 S2 on uudistunut perusteellisemmin. Vene on saanut kokonaan uuden rungon, minkä myöstä maksimikoneteho on noussut rutkasti. Tehosuosituksen yläraja on nyt 250 hevosvoimaa, mutta entiseen tapaan 150 hevosvoimaa lienee edelleen ihan pätevä aloitusteho.

Rungon ja kannen uudelleen muotoilu on tuonut lisää tilaa etenkin keulakajuuttaan ja toilettiin. Lisäksi kansisalongin alle on syntynyt tilaa suurelle säilytystilalle, jossa pystyy säilömään esimerkiksi yleensä aina tiellä olevat lisäpatjat.

Varustelistalle on puolestaan tullut entistä enemmän mukavuuksia, kuten Zipwaken automaattitrimmit sekä mahdollisuus varustaa toiletti lämminvesisuihkulla tai kajuutta ilmastoinnilla. Maasähkön lisäksi ilmastoinnin saa toimimaan myös litiumioniakustolla ja siihen kytketyllä invertterillä.

Suomeen 795 S2:t tuodaan kattavasti varusteltuina. Tehtaan vakiovarustuksen lisäksi Suomen versioissa on vakiona muun muassa keulapotkuri, trimmitasot, lämmityslaite, vesi-wc, jääkaapilla, kaasuliedellä ja tummalla työtasolla varustettu pentteri, avotilan u-sohva, klaffipenkki, patjat ja aurinkotaso, kiinnittymis- ja ankkuroitumisvarusteet, sisätilojen matot ja verhot, muun muassa kattoluukun sisältävä Premiere-varustepaketti sekä veneen kokonaispituuden kahdeksan metrin tuntumaan nostavat lisäuimatasot. Tällä maahantuojan valitsemala Suomi-paketilla 795 S2:n hinnat alkavat 90 190 eurosta, kun moottorina on 150-hevosvoimainen Mercury.

www.jeanneau.com

www.nauticalpartners.fi