Ranskalaisen Jeanneaun pienin vene Sun Odyssey -retkivenemallistossa on viime vuosina ollut 34-jalkainen 349. Nyt veistämö on julkaissut ensitiedot 319:stä, jonka se valmistaa yhteistyössä puolalaisen Delphian kanssa.

Mallin tuotantotapa kuvastaa, että Jeanneaulla pidetään pientä kokoluokkaa markkinoinnillisesti tärkeänä, mutta tuotannollisesti haastavana.

Sun Odyssey 319 vaikuttaisi olevan käytännössä sama vene kuin aiempi Delphia 31, mutta se on tuunattu kevyesti. Virallisen tiedon mukaan Jeanneau ja Delphia valmistavat veneen yhteistyössä, mutta sitä ei paljasteta, mitä se käytännössä tarkoittaa. Oletettavasti vene valmistetaan kokonaan Delphialla Puolassa. D31 on poistettu puolalaisveistämön omasta valikoimasta.

Sivuprofiililtaan 319 on ilmetty D31 sillä erotuksella, että ruffin sivuikkunan takapää on muotoiltu samaan tyyliin kuin muissa Sun Odyssey -malleissa ja kylkeen on tehty runkoikkuna. Keulaharuksen kiinnityspistettä mastossa on kuvista päätellen laskettu, jolloin keulapurjeen koko on vähän pienempi.

Veneen saa joko bulbi- tai taittokölillä kuten Delphiankin sai.

Pohja- ja sisäkuvien perusteella Jeanneau ei ole lähtenyt taikomaan veneeseen uutta sisutusta, mutta ilmettä on freesattu Jeannaeulle tyypilliseksi. Kajuuttoja on kaksi ja salongin sohvat saa pedattua vuoteiksi.

Hinnaksi tehtaalla Suomen veroineen ilmoitetaan sinänsä houkuttelevasti 89 900 euroa, tosin Delphia 31:n sai vielä tänä vuonna [2017] lähes kymppitonnin halvemmalla.

www.aquastore.fi

www.jeanneau.com