Samalla kun Jeanneau sai täydennetyksi numeroon 9 päättyvän Sun Odyssey -mallisarjan pienemmän pään uudella 319:llä, se lanseerasi kaksi uutta 0-sarjalaista, 440:n ja 490:n.

440 sijoittuu kooltaan melko lähelle 449:ää, jonka valmistus jatkuu ainakin toistaiseksi, 490 täytti 479:n ja 519:n välisen aukon.

Molemmissa veneissä on ihan uusia ratkaisuja. Niiden sivukannet laskevat perässä avotilan lattian tasolle, eli ruorin takaa pääsee kiertämään sivukannelle ilman kiipeämistä penkin selkänojan yli.

Penkkien selkänojatkaan eivät ole kiinteät, vaan ne voi levittää makuupaikoiksi. Pöydän ympärille saa melkein partaaseen asti ulottuvat aurinkopedit kummassakin mallissa.

Sisällä Jeanneaulle tyypilliset suurella säteellä tehdyt pyöristykset ovat väistyneet modernimpien ja sirompien rakenteiden tieltä. Teräviä kulmia ei silti tarvitse edelleenkään pelätä, ja uusi tyyli on helppo mieltää Jeanneau-veneisiin kuuluvaksi.

Pienemmän 440:n saa 2–4 makuukajuutalla eli sen kohderyhmänä ovat myös charterfirmat. Isommasta on saatavilla vain kahden ja kolmen makuukajuutan versiot, jotka sopivat paremmin leveään yksityisomistukseen.

Pienemmänkin mallin omistajan sviittiin on mahtunut suorakaiteen muotoinen parivuode. Isommassa sviitin sisustus ja varustelu ovat selvästi ylemmällä tasolla.

440 ja 490 maksavat tehtaalla veroineen alkaen 234 300 ja 299 900 euroa.

www.aquastore.fi

www.jeanneau.com