Uusi 39-malli pohjautuu valmistajan mukaan aikaisemmin julkistettuun 43-malliin ja pyrkii parantamaan purjehduselämystä entisestään. Linjettin suunnittelufilosofia on myös tehdä veneistä mahdollisimman helposti jopa yhden hengen hallittava ja tässä suhteessa uutukainen vaikuttaa onnistuvan, sillä kaikki vinssit ovat ruorimiehen ulottuvilla.

Veneen linjat ovat melko maltilliset, mutta selvästi hieman runsaammat kuin aiemmin. Tämä antaa sekä kannelle että sisätiloihin lisää tilaa. Istuinkaukalo on hyvin suojattu korkeahkolla kauluksella.

Ruoreja on kaksi ja veneen perä on umpinainen, mikä miellyttänee perinteisempiä matkapurjehtijoita. Perässä on kapeahko uimataso. Salonki on entistä valoisampi, kun myös Linjett on ottanut runkoikkunat omikseen. Uudessa mallissa niitä on yhteensä kuusi.

Veneessä on vaivaton Seldenin 9/10-riki. Veneessä on vakiona tavallinen fokka, mutta veneen saa myös itseskuuttaavalla keulapurjeella. Vedenalainen profiili on nykymittapuulla melko konservatiivinen, Linjettin L-mallinen köli on melko leveä, mutta peräsinevä on varsin syvä.

Vakiotilaratkaisu pitää sisällään tavanomaiset kolme makuukajuuttaa, kulmapentterin ja molemmilla laidoilla olevista sohvista koostuvan salongin, mutta toiletti on keulassa ja tavanomaisemmalla paikalla taaempana on kookas vaatekaappi. Lähtöhinnaksi veistämö on määritellyt 3 680 000 Ruotsin kruunua.

www.linjett.se