Maxima 37 on noin 11,5 metriä pitkä, kahdella makuukajuutalla varustettu katettu matkamoottorivene. Sen puoliliukuvan rungon ominaisuudet yltävät yli 20 solmun liukunopeuksiinkin, mutta yhtä hyvin veneellä voi ajaa uppoumanopeuksilla. Tehoalue on laaja, dieselmoottorivaihtoehdot ulottuvat 110 aina 440 hevosvoimaan saakka. Moottorimerkiksi voi valita koko tehoskaalalta Yanmarin tai 270-hevosvoimaisen Volvo Pentan. 

Tilaratkaisu on yli kymmenmetrisille kansisalonkiveneille tyypillinen ja hyväksi havaittu. Perässä on kookas uimataso ja takakannella mukava, kulmasohvalla ja pöydällä varustettu ulko-oleskelutila. Kansisalongista löytyy paapuurin laidalta kookas U-sohva ja styyrpuurin puolelta hyvin varusteltu pentteri sekä suoraan sivukannelle johtavalla liukuovella varustettu ohjaamo. 

Kansisalongin takaseinän saa avattua laajasti, jolloin sisä- ja ulkotilat sulautuvat luontevasti yhdeksi tilaksi. Kansisalongin kattoon saa lisävarusteena suuren kattoluukun.

Majoituskannelta löytyy kaksi parivuoteellista makuukajuuttaa, toinen keulasta ja toinen keskiveneestä paapuurin laidalta. Molemmissa vuode on asemoitu veneen pituussuuntaisesti. Toiletteja on kaksi, joista toinen on varustettu erillisellä suihkukomerolla.

Maxima 37:n hinnat alkavat pienimmällä moottorivaihtoehdolla hyvinkin kilpailukykyisen tuntuisesti noin 300 000 eurosta. Maxima on hollantilainen venemerkki, joka tunnetaan etenkin hyvin viimeistellyistä sloep- ja tender-tyyppisistä avoveneistä. Uusi 37 on sen ensimmäinen matkavenemalli. Veneet valmistetaan Gdanskissa Puolassa.

www.gnboats.fi

www.maximaboats.nl