Mercury esitteli moottoriin integroidulla akulla varustetun Avator 7.5e -sähköperämoottorin alkuvuodesta. Jo silloin kerrottiin, että Avator-sarja laajenee vielä kuluvan vuoden aikana viiden teholuokan pesueeksi. 

Nyt käsillä olevassa toisessa vaiheessa 750 watin (1,0 hv) tehoinen 7.5e saa rinnalleen kahden (2,7 hv) ja 3,5-kilowatin (4,8 hv) 20e- ja 35e-mallit. Ne ovat 7.5e:tä tehokkaampia, mutta ulkomitoiltaan pienempiä. Juju piilee siinä, että 20e ja 35e saavat virtansa ulkoisesta akusta. 

Tehokkaampien Avator-mallien pariksi suunniteltu 2,3 kilowattitunnin salkkumallinen litiumakku on kehitetty yhteistyössä Mercuryn tavoin Brunswick-konserniin kuuluvan Mastervoltin kanssa. Lataukseen on tarjolla 230 tai 520 watin laturit. Lisäkapasiteettia tuo mahdollisuus liittää maksimissaan neljä akkua yhteen.

Mercury vertaa Avator 20e:n suorituskykyä viisi- ja Avator 30e:n 9,9-hevosvoimaiseen FourStroke-perämoottoriin. Molemmat mallit tulevat saataville joko kahva- tai kaukohallintaversioina. Kaukohallintalaitevaihtoehtoja on kolme, kaikki digitaalisia. Molemmat uudet Avator-mallit on varustettu Mercury SmartCraft Connect -moduulilla, joten ne voidaan yhdistää langattomasti Mercury Marine -mobiilisovellukseen, joka näyttää suoristuskykytietoja sekä gps-kartan, jossa on visuaaliset toimintamatka-arviot veneretkien suunnittelua varten.

Avator 20e:n ja 35e:n hinnat ovat vielä toistaiseksi vahvistamatta.

www.mercurymarine.com