Perinteitä huokuva campanialainen Mimì syntyi pienestä perheyrityksestä, jonka perusti Salvatore Senese ja jota hänen poikansa Domenico nyt jatkaa. Veistämön esikoinen, 4,60 metrinen gozzo-tyyppinen vene, nähtiin vuonna 1975. Gozzot ovat perinteisiä italialaisia kalastusveneitä, jotka tunnistaa ennen kaikkea pulleista rungoistaan ja pyöreistä ahtereistaan. Ne on perinteisesti valmistettu puusta, joskin uudempi tuotanto on lähes järjestään lasikuidusta.

Mimì esitteli uudistetun Libeccio 11 WA:n joitakin kuukausia sitten, ja nyt vuoronsa saa päivitetty variantti saman mallin Cabin-versiosta. Molemmissa päivityksissä veistämön ensisijaisena päämääränä on ollut asuttavuuden parantaminen myös ulkotiloissa, säähän ja vuorokauden aikaan katsomatta. Cabinin uudistus on toteutettu yhteistyössä suunnittelija Valerio Rivellinin kanssa.

Auringonpalvojille

Perän avaran uimatason yläpuolella on veneen kokoluokkaan nähden iso aurinkopeti, joka avattuna muuttuu neljän hengen dinetiksi. Toki etukanneltakin löytyy aurinkopatjoja. Nämä puolestaan muuttuvat pystyasentoon nostettuina sohviksi ja seurustelutilaksi. Ohjaamon vieressä on ulkokeittiön virkaa toimittava wet bar.

Sisätiloissa on vaihtoehtoisesti toinen pentteri tai sohva-alue, sekä kaksi hyttiä. Kahden hengen keulahytissä on tilavan tuplapunkan lisäksi erillinen kylpyhuone ja kaksi sisäänkäyntiä. Peräkabiini voidaan rajata väliseinien avulla kahdeksi yhden hengen hytiksi. Libeccio 11 Cabinin kansi on valmistettu massiivitiikistä, ja sen lasikuiturunko on tuotettu infuusiolaminoinnilla.

Vakiona vene toimitetaan kahdella Yanmar-moottorilla, joiden 500 hevosvoiman yhteisteho siivittää Cabinin 30 solmun huippunopeuteen.

Veneen hinnasta ei tiedotteessa hiiskuta. Osviittaa antavat uudet wa:t, jotka liikkuvat 360 000 euron tietämillä ennen veroja.

www.gozzimimi.it