Alun perin englantilainen mutta jo pitkään saksalaisen Hanse Group -omistama ja valmistava Moody on julkistanut uuden tulokkaan DS eli Deck Saloon -mallistoonsa. DS-sarjan veneissä Moody tavoittelee katamaraanimaisia tiloja yksirunkoveneessä, mutta tilaratkaisussa on myös monia moottorijahdeista tuttuja ratkaisuja. Uusi DS48 on Moodyn luottosuunnittelijan, englantilaisen Bill Dixonin piirtämä.

Veneen runko on nykyaikaisen tilava ja antaa tässä kokoluokassa runsaasti mahdollisuuksia sekä sisä- että ulkotilojen järjestämisessä. Kun veneet on lähtökohtaisesti suunniteltu pariskunnan tai pienen seurueen käyttöön, eikä hyttejä ja makuupaikkoja tarvitse mahduttaa määräänsä enempää, antaa tämä paljon mahdollisuuksia luoville ratkaisuille.

Suurella kiinteällä biminillä katetun avotilan edessä aukeaa kansisalonki. Salonkiin on keskitetty oleskelu-, kokkaus- ja navigointitoimet. Veneen keittiö on suuri L- tai U-mallinen, hieman riippuen omistajan mieltymyksistä. Jos veneeseen valitsee suuren karttapöydän, pienenee keittiön laskutila hieman.

Salongin etupuolella, pari askelmaa alempaa löytyy isäntäväen hulppeat makuutilat ja kylpyhuoneet. Näiden takana, osaksi kansisalongin alla on kaksi tilaa tuplahyteille ja näiden wc- ja suihkutiloille. Toinen makuuhytti voidaan muuttaa myös verstas- ja varastotilaksi.

Veneen avotilan alla on konehuone ja tekninen tila, jossa on tilaa työskennellä. Avotilan alla, avattavan peräluukun takaa löytyy tila apuveneelle ja tämän varsin fiksun oloiselle nostoaisalle. Varsinaiset avotilat ovat suojaisat kovan biminin ja korkeiden laitojen takana. Koko venettä ja sen ruffia kiertää noin puoli metriä syvä kulkuväylä, jossa on turvallista liikkua kelillä kuin kelillä. Moodyn keulassa on runsaasti auringonottotilaa ruffin katolla, ja aivan keulaan saa lisävarusteena istumaryhmän pöytineen.

Moody DS48 on runkopituudeltaan 14,65-metrinen, veneen leveys on 4,85 m ja syväys 2,15 tai 1,8 meträ, kölivaihtoehdosta riippuen. Veneessä on verraten korkea 7/8-riki. Masto ulottuu hieman yli 24 metrin korkeuteen ja valmistajan ilmoittama purjeala on 130,9 neliömetriä. Veneen veroton lähtöhinta tehtaalla on 864 900 euroa tehtaalla, joten vakiovarustein Suomeen tuotuna ja verotettuna liikutaan 1,1 miljoonan euron paikkeilla.

www.moody-yachts.com

www.hansail.fi