Neljän- ja viidenkymmenen jalan väli on nykyään kattimarkkinoilla se ’sweet spot’, johon jokainen valmistaja tähtää. Ja miksi ei tähtäisi – tuon kokoluokan kattiin mahtuu vuokravenekäytössä neljä pariskuntaa tai kaksi perhettä väljästi, mutta vene on silti juuri ja juuri yhden pallonkiertäjäpariskunnan hallittavissa. 

Nautitech julkistaa uutukaisensa kahtena versiona: Open-versiossa on enemmän purjepinta-alaa pidemmän maston ja matalammalla heiluvan puolin ansiosta. Painoa Openilla on valmistajan mukaan 10,8 tonnia. Värityskin on nuorekkaampi. 

Fly on taas maltillisemmin rikattu malli, jossa on nimensä mukaisesti flybridge-yläohjaamo, jota urheilullisemmassa versiossa taas ei ole. Fly on myös hieman painavampi 11,4 tonnin uppoumallaan. 

Nautitech tähtää tuotteensa nuorempaan ikäsegmenttiin ja kiinnittää siksi huomiota siihen, että sen veneissä käytetään uusimpia design-keksintöjä ja tuoreimpia materiaaleja. Uusissa 46:ssa sisustus on suunniteltu puhtaalta pöydältä. Tuloksena on ilmava, mutta silti lämpimiä värejä viljelevä sisustus, jossa valoa piisaa kaikilta ilmansuunnilta.  

Veneitä saa sekä neljäkajuuttaisina että kolmikajuuttaisina omistajanversioina. Verottomat tehdashinnat alkavat kolmikajuuttaisen Openin 455 000 eurosta. Nelikajuuttainen on 4 500 ja Fly-versio noin kymppitonnin kalliimpi. Lisävarusteita on kasattu kolmeen pakettiin, joista 18 500 euron Charter on edullisin ja 43 500 euron Explorer arvokkain ja kattavin. Välissä on 24 500 euron hintainen Weekender-paketti.

Pituutta 46:lla on liki 14 metriä ja leveyttä 7,5 metriä. 46 Open ja Fly -purjekatamaraanien perään uudistuu myös 47 Power -moottorikatamaraani.

www.nautitechcatamarans.com 

www.venemaailma.fi