Norjalainen Nordkapp on tunnettu avoveistään, joissa on ripaus tavanomaista enemmän tyyliä ja asennetta. Nyt samaa aatetta jalostetaan uudella RS 800C:llä ohjaushyttiveneisiin.

Alumiinirunkoinen keskihyttivene on varsin ideaali väline, kun Suomen saaristossa täytyy tai haluaa liikkua säässä kuin säässä ja kelissä kuin kelissä. Tarkoituksia voi olla monia, kalastuksesta veneretkeilyyn ja yhteysajoon. Nordkapp painottaa RS 800C:ssä varsinkin kahta jälkimmäistä.

Alumiinirunko on uusi, ja mittasuhteiltaan hiukan aiempia Nordkapp-runkoja leveämpi. 800C:n pituudeksi ilmoitetaan 7,47 metriä ja leveydeksi 2,53 metriä. 

Ohjaushytti on läpikuljettava, ja sen molemmilla puolilla olevia avotiloja on kalustettu ulko-oleskelua ajatellen. Hytin kookas kangaskattoluukku aukeaa isosti, joten kesäkelin voi laskea niin halutessaan sisäänkin. Istumapaikkoja hytissä on kuudelle. Tarvittaessa hytin takaosaan on pedattavissa poikittainen parivuode.

Vaikka runko on Nordkappin mittapuiden mukaan hiukan tavanomaista leveämpi, ei syvästä v-pohjasta ja nousulistoista ole tingitty. Nordkapp lupailee sporttista ajotuntumaa ja suorituskyvyn hyödyntämisen olevan mahdollista aktiivisesti ajamalla myös kovemmassa kelissä.

Moottorina on uuden moottorikumppani Mercuryn 250- tai 300-hevosvoimainen Verado. Molemmat perustuvat samaan 4,6-litraiseen V8-lohkoon. Suorituskyky sinänsä lienee kunnossa, valitsipa kumman tahansa. Pakettihinnat suosivat tehokkaampaa vaihtoehtoa, joka maksaa 109 200 euroa. Hinatero 250-heppaiseen on vain 1 400 euroa.

RS 800C:n myötä Nordkapp profiloi koko alumiinirunkoisten veneiden mallistonsa uudelleen mallivuodelle 2021. Tuloksena on entistä tiiviimpi mutta korostuneen sporttinen RS-sarja, johon kuuluu 800C:n lisäksi keskipulpetillinen RS 705E ja bowrider-tyyppinen RS 705A.

Kyseessä on tuttu alumiinirunkoinen mallipari, joka tähän saakka on tuntenut mallinimet Enduro 705 R ja Avant 705 R. Molemmat ovat saaneet kosmeettisilla muutoksilla uutta ilmettä ja peräpeiliin lisää tehoa. 300-hevosvoimaisella V8-Veradolla niiden huippunopeuden luvataan ylittävän 50 solmun rajan.

www.nordkapp-boats.no