Axopar, Saxdor, Nimbus, Invictus ja monet muut takovat kun rauta on kuumaa. Suomessa yli kymmenmetrisille daycruisereille ei ole (vielä) kysyntää, mutta Välimerellä ja Floridassa tilanne on toinen, ja siitä markkinakakusta moni haluaa siivun. Myös espanjalainen Nuva. Sen persoonalliseen mallisto on ulottunut tähän saakka kuudesta yhdeksään metriin, mutta toukokuussa uudeksi lippulaivaksi valmistuu ympärikuljettavaan kansikonseptiin perustuva M11 Open.

M11 Openin muotoilu näyttää nykyaikaiselta, mutta aiempiin Nuva-malleihin verrattuna vähän maltillisemmalta. Tilaratkaisu on etenkin taka-avotilan osalta lähes tämän luokan veneidelle standardiksi muotoinen rivistö, jossa on etummaisena kolmen istuttava ohjaamo ja sen selkäpuolella pentterilipasto, mitä seuraa dinetti ja aurinkotaso. Laidat aukeaa molemmin puolin perässä terasseiksi, ihan Saxdor 320:n tapaan.

Toinen iso ulko-oleskelukokonaisuus on keulassa, jonka sohvaryhmän voi täydentää pöydän avulla ruokailutilaksi ja pedata aurinkotasoksi.Kaannen alla luvataan olevan enemmän tilaa kuin uskoisi, Suihkulla varustetussa wc:ssä on 1,9 metrin seisomakorkeus, minkä lisäksi Nuva kertoo etevistä säilytystilaratkaisuista ja kahdesta parivuoteesta, joista toinen on keulassa ja toinen keskiveneessä. Kuvia tai hahmotelmia sisätiloista ei ole vielä julkaistu, mutta koska turkki on ulkotiloissa melko matalalla, ei kannen alla olevat vuodetilat voi olla kovin korkeita.

Nova M11 on pituuteen nähden varsin solakka, sillä sen pituus on 11,2 metriä ja leveys 2,99 metriä. Laitaterassit avattuna tilaa tarvitaan 4,3 metriä.

www.nuvayachts.com