Ockelbon nimellä myytiin aikoinaan varsinkin kotimaassaan Ruotsissa suosittuja lujitemuoviveneitä, mutta 2000-luvun uusi tuleminen on ollut alumiininen. Ockelbo-venemerkin omistaa nykyisin sama taho kuin Anytecin ja veneet valmistetaan samassa tehtaassa Latviassa.

Liki kahdeksan metrinen B25 CAB on Ockelbon uusi lippulaiva. Siinä on mukana enemmän kuin ripaus suomalaisuuttakin, sillä veneen suunnittelu on nousevan helsinkiläisen R2 Marine -suunnittelutoimiston käsialaa.

Lopputulos näyttää ensivaikutelman perusteella lupaavalta. Tilaratkaisu perustuu läpikuljettavaan keskihyttiin, jonka molemmilla puolilla on kookkaat avotilat. 

Hytin läpikuljettavuuteen on selvästi satsattu, mikä näkyy poikkeuksellisen leveänä keskikäytävänä ja oviratkaisuissa. Etuovi on toteutettu kaksiosaisena ja sen yläosan mukana aukeaa myös pala kattoa, takaoven kohdalla hytin kattolinjaa on puolestaan taitavasti korotettu, jotta ovista mahtuisi kulkemaan nöyristelemättä.

Istumapaikkoja hytissä on väljästi kahdeksalle ja tilapäisesti jopa kymmenelle, jos takaoven eteen tulevat taittopenkitkin otetaan käyttöön. Yöksi hyttiin saa pedattua poikittaisen parivuoteen.

Anytecien tapaan myös Ockelbot on valmistettu  "ylimitoitetusti". Esimerkiksi kaiteet ja knaapit ovat liki ranteenpaksuista putkea ja hitsattu pysyvästi kiinni. 

Voimanlähteessä keskitytään yhteen teholuokkaan, joka on 300 hevosvoimaa. Perämoottorin merkin voi valita Yamahan, Mercuryn ja Suzukin väliltä. Pakettihinta on kaikille sama, 128 900 euroa. Suomessa Ockelbot myy Vaasan alueella Hartman Trading, Varsinais-Suomessa Pienkonekeskus ja pääkaupunkiseudulla W&W Marine. Ensimmäiset esittelyveneet saapuvat Kustaviin ja Sipooseen vielä marraskuun aikana.

www.ockelboboats.eu