Neljästä suuresta enää oikeastaan Princess ja Sunseeker ovat suuria, kun Sealine on myyty Saksaan ja Fairline tekee uudessa omistuksessa paluuta pohjalta. Perinteisistä brittiläisistä haastajista esimerkiksi Birchwood ja Broom ovat jo leikistä luopuneet.

90-luvun lopulla perustettu Pearl Yachts sen sijaan jatkaa yhä. Englantilaismerkkien tapaan sekin on profiloitunut isojen jahtien valmistajaksi. Se aloitti 41- ja 45-jalkaisilla malleilla, ja koot ovat vain kasvaneet. Nykymalliston muodostavat Pearl 65, 80 ja viime vuonna lanseerattu 29-metrinen 95. 

Tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla mallisto laajenee uudella "pienokaisella" Pearl 62:lla. Sen strategiset mitat ovat 18,6 metrin pituus, 5,3 metrin leveys ja 32 tonnin paino.

Uuden 62:n muodot ovat Bill Dixoin käsialaa ja sisustuksesta on vastannut Kelly Hoppen, aivan kuten suuremmissa Pearleissa. 

Ulkotiloja löytyy keulakannelta, taka-avotilasta ja flybridgeltä, jonka haitarikattoluukulla varsutettu katos kuuluu vakiovarustukseen. Peräpeiliin voi valita joko miehistöhytin tai apuvenetallin.

Tilaratkaisuna on neljän makuukajuutan ja kolmen suihkukomerolla varustetun toiletin kombinaatio. Omistajan kajuutta on keskiveneessä, ja sinne johtaa oma sisäänkäynti kansisalongin takanurkasta. Pentteri vaikuttaa saarekkeineen ja baaritasoineen varsin tilavalta. 

Konehuoneeseen voi valita jonkun kolmesta Volvo Pentan IPS vaihtoehdosta, joiden mallinumerot ovat 950, 1050 ja 1200. Hevosvoimissa se tarkoittaa kahta 725-, 800- tai 900-hevosvoimaista moottoria. Huippunopeuden pitäisi nousta moottorivalinnasta riippuen 27–33 solmuun.

Pearl tapaa kiusata isompiaan kattavalla vakiovarustelulla, houkuttelevilla hinnoilla ja pitkällä viiden vuode takuulla, ilman että muusta kokonaisuudesta olisi millään tavalla tingitty. Osaltaan sen mahdollistaa varmastikin Pearlin tuotantojärjestelyt. Aiemmin Pearlit valmistettiin Turkissa, mutta nykyisin Kiinan Xiamenissa, josta veneet laivataan Englantiin viimeisteltäviksi ja luovutettaviksi. Suomessa Pearlilla ei ole koskaan ollut maahantuojaa.

www.pearyachts.com